Hyökkääjä Glenn Gabriel liittyy Rovaniemen Palloseuraan

thumb 170813aSaksan ja Ghanan kansalaisuudet omaava, mutta Saksan Hampurissa syntynyt keskushyökkääjä Glenn Gabriel on liittynyt Rovaniemen Palloseuraan loppukauden mittaisella sopimuksella.

Gabriel, 21, on Brentfordin sekä Stoke Cityn junioriakatemioiden kasvatti. Käytyään koulunsa loppuun Englannissa, Gabriel muutti takaisin Saksaan, jossa hän liittyi St.Paulin kakkosjoukkueeseen.

Ensimmäisen sopimuksen aikuisten sarjoissa Gabriel solmi kyproslaisen Ermis Aradippoun kanssa. Kyproslaisjoukkeen omistajanvaihdoksen myötä Gabriel kuitenkin jäi sopimuksettomaan tilaan, jonka vuoksi hän muutti jälleen Englantiin.

- Tietenkin näin nopeassa siirrossa on riskinä, mutta olemme saaneet Glennistä hyvä suositukset David Addyn kautta, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

- Hänessä on tiettyjä mielenkiintoisia piirteitä, mutta onhan hän meille myös jokerikortti. Glenn tulee täydentämään meidän keskushyökkääjäpuutetta, johon meidän oli pakko reagoida.

Tilaisuus RoPS:aan siirtymisestä avautui nopeasti myös Gabrielille itselleen. Taustalla toimi alkukauden Rovaniemellä pelannut David Addy, jonka Gabriel on tuntenut lapsuudestaan saakka.

- Minulla oli jo sopimustarjous Ruotsin Superettaniin, kun sain puhelun Davidilta. Hän kehui joukkuetta, pelaajia, seurajohtoa ja kertoi, että RoPS:ssa voisi olla pelipaikka vapaana, Gabriel kertaa.

- Kaikki tapahtui todella nopeasti. Se oli hiukan stressaava vuorokausi, sillä aika kävi vähiin. Allekirjoitimme sopimuspaperit Ruotsissa ja saimme kaiken valmiiksi vain pari tuntia ennen siirtoikkunan umpeutumista.

Glenn pystyy pelaamaan keskushyökkääjän lisäksi myös laidassa. Hän on harjoitellut joukkueen mukana jo kahteen otteeseen, ja on tarvittaessa RoPS:n käytettävissä jo maanantain HJK-ottelussa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura


Tulosta