Eerik Kantola jatkaa RoPS:n nuorten sarjaa

thumb 170523aEerik Kantolasta tuli Rovaniemen Palloseuran edellisessä ottelussa SJK:ta vastaan peräti viides alle kahdeksantoistavuotias pelaaja, joka on tällä kaudella saanut RoPS:n paidassa minuutteja Veikkausliigassa.

Tilasto on merkittävä. Yksikään toinen liigajoukkue ei ole toistaiseksi käyttänyt kentällä ensimmäistäkään alle kahdeksantoistavuotiasta pelaajaa.

Toisaalta tilanne avautui yllättäen myös Eerik Kantolalle itselleen. Joukkueen kärsiessä flunssa- ja loukkaantumissumasta, Juha Malinen oli valinnut Kantolan mukaan täydentämään kapeaa vaihtopenkkiä. Tuloksena Kantola pelasi koko toisen puoliajan.

- Harjoittelin talvella jonkin verran edustuksen mukana, mutta sen jälkeen lähinnä B-junnujen ja Santan matkassa, Kantola kertailee alkukauttaan.

- Sen pohjalta pääsy pelaaman Veikkausliigaa oli tietenkin toiveissa, mutta eihän minua viikkoa aiemmin oltu valittu edes koko pelireissulle.

Kantola ei osannut odottaa isoja minuutteja edes joukkueen jo saavuttua Seinäjoelle. Juuso Hämäläisen ja Lassi Järvenpää sairastuttua Kantola kuitenkin otti tauolla paikan vasempana laitapuolustajana. Nuorukainen myöntää rehdisti, että debyytti jännitti.

- Tietenkin, ja varmasti se näkyi myös suorituksessa. Olisin voinut olla alussa aktiivisempi, mutta onneksi muutamien suoritusten jälkeen jännityskin purkautui, Kantola muistelee.

Kokeneemmat RoPS:n kannattajat ovat ihmetellen seurailleet uusien 17-vuotiaiden pelaamista Veikkausliigassa. Kantolalla tai muilla hänen ikäluokkansa pelaajalla ei kuitenkaan ole ennakkokäsitystä siitä, miksi he eivät voisi pärjätä miesten peleissä.

- Tietenkin tempo on erilainen, mutta pelaaminen tuntui hyvältä, RoPS-juniori sanoo.

- Osa jännityksestä tule pelkästään siitä, että pääsee ylipäätään pelaamaan Veikkausliiga. Mutta en ainakaan itse osannut etukäteen ajatella pärjäämistäni. Menee vain tekemään parhaansa ja klassisesti katsoo mihin se riittää.

Rovaniemen Palloseura kohtaa JJK Jyväskylän keskiviikkona 24.5. kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolta, Prismasta sekä osoitteesta www.ticketmaster.fi/rops

Ottelun näyttävät myös Ruutu+ ja IS Extra. Kierroksen kaikki vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura


Tulosta