Lassi Järvenpää Napapiirille loppukauden lainalla

 Rovaniemen Palloseura on tehnyt loppukauden mittaisen lainasopimuksen HJK:n 19-vuotiaasta Lassi Järvenpäästä. Pelipaikaltaan Järvenpää on ensisijaisesti oikea laitapuolustaja. Tarvittaessa hän pystyy pelaamaan myös keskuspuolustajana.

Järvenpää solmi kuluvan kauden mittaisen sopimuksen HJK:n edustusjoukkueen kanssa viime helmikuussa. Hän on debytoinut Klubin edustusjoukkueen mukana jo alkukaudesta harjoitusotteluissa sekä Liigacupissa. Peliaika Veikkausliiga on kuitenkin jäänyt vähiin. Kesän ajan Järvenpää on kuulunut Kakkosessa pelaavan Klubi 04:n vakiokalustoon.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen on tyytyväinen joukkueen saadessa jälleen yhden nuoren ja lupaavan kotimaisen pelaajan.

- Etsimme aina ensisijaisesti kotimaisia vaihtoehtoja. Akseli Kalermon saadessa Oulussa vastuuta ja Ville Saxmanin ollessa loukkaantuneena, meillä oli tarve Lassin tyyppiselle pelaajalle. Nyt sellainen oli onneksi tarjolla, Malinen kertoo.

- Lassillahan on jo HJK:n kanssa sopimus, mutta nyt hänellä on edessään sen seuraavan askeleen ottaminen. Mikäpä olisi nuorelle kaverille parempi, kuin tulla mitaleista taistelevaan joukkueeseen antamaan näyttöjä myös tulevaa kautta varten.

Sunnuntaina ensimmäistä kertaa RoPS:n mukana harjoitellut Järvenpää uhkuu pelihaluja.

- En tosiaankaan tullut Napapiirille saakka penkille istumaan. Yritän saada mahdollisimman paljon peliaikaa varsinkin nyt, kun joukkuekin on sarjassa erinomaisissa asemissa, itseään itsevarmaksi kuvaileva Järvenpää sanoo.

- Tarvitsin paikan korkeammalta tasolta kuin Kakkosesta. Kun annettiin mahdollisuus tulla kovaan porukkaan, niin tietenkin otin sen vastaan. RoPS saa minusta puolustajan, jonka vahvuudet ovat erityisesti avaamisessa sekä pelin lukemisessa.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on perjantaina 9. syyskuuta Tampereen Ilveksen vieraana. RoPS:n seuraava kotiottelu on maanantaina 12.9. SJK:ta vastaan.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 


Tulosta