Mamut Saine ja RoPS loppukauden mittaiseen sopimukseen

Reilun kahden viikon kuluttua Veikkausliigakautensa aloittava Rovaniemen Palloseura ja gambialainen Mamut Saine ovat allekirjoittaneet loppukauden kestävän sopimuksen. Saine vakuutti RoPS:n valmennusjohdon kevättalven testijakson aikana.

- Mamut on mukava persoona ja rehdin oloinen kaveri, Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen kehuu.

- Pelillisesti hänellä on herkkä kosketus. Hän on ketterä pallon kanssa ja näkee kentän hyvin. Luotettava keskikenttäpelaaja. Kun hän pääsee täyteen kuntoon, niin hänestä tulee olemaan kovasti hyötyä, Malinen kaavaili Mamutin roolia.

Gambian miesten maajoukkuerinkiin kuuluvan 22-vuotiaan Sainen seurahistoria on värikäs, eikä takapakeiltakaan ole vältytty. Gambiasta Tunisian ja Kreikan sarjojen kautta Suomeen saapuneelle Sainelle haetaan nyt tasapainoista kautta.

- Mamutille tuli kutsu Gambian maajoukkueeseen nyt tulevalle maajoukkuetauollekin, Malinen kertoi.

- Hän kuitenkin kieltäytyi ja ilmoitti, ettei hän ole vielä maajoukkuetason pelikunnossa. Fyysisesti on pitänyt itsensä erinomaisessa kuosissa, mutta varsinainen pelikunto tulee vain joukkueen mukana harjoittelemana. Nyt täytyy päästä päivittäiseen työn tekemiseen takaisin mukaan.

Sainen maamies ja RoPS:n puolustuksen tukipilari Abdou Jammeh on yksi pelaaja, jonka mielipidettä Malinen on kuunnellut.

- Totta kait, kun Abdou on Gambian maajoukkueen kapteeni, niin hänellä on paljon kerrottavaa Sainesta. Yleensäkin käytän tällaisten luotettavien pelaajien kokemuksia ja mielipiteitä hyväksi, kun pelaaja-asioita pohditaan.

Rovaniemen Palloseuran kausi alkaa vierasottelulla PK-35:ttä vastaan 2. huhtikuuta. Ensimmäistä kertaa tulevalla kotikentällään Saine nähdään mahdollisesti jo kotiavauksessa 14. huhtikuuta, jolloin RoPS kohtaa viime kauden pronssimitalisti HJK:n.

Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS


Tulosta