RoPS sopimukseen kroaattikärjen kanssa

Rovaniemen Palloseura on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen seurassa näyttöjä antamassa olleen 24-vuotiaan kroatialaisen hyökkääjäpelaaja Vilim Posinkovicin kanssa. Kroaattikärki vakuutti RoPS-valmentaja Juha Malisen ja seurajohdon taidoistaan oltuaan joukkueessa kymmenen päivän testijaksolla. Mies pelasi testijakson aikana myös kaksi Liigacupin ottelua, SJK:a ja Ilvestä vastaan, joissa molemmissa kroaatti onnistui maalinteossa.

- ”Vili” vakuutti minut näiden kymmenen testipäivän aikana. Hänestä tuli hyvin positiivinen kuva niin harjoituksissa, peleissä kuin kentän ulkopuolellakin. Miehen asenteesta ei ole ollut missään vaiheessa mitään negatiivista sanottavaa, kertoo RoPS-valmentaja Juha Malinen uusimmasta sopimuspelaajasta.

Malisen mukaan Posinkovic on todella monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, jolla on myös vietti puolustaa.

- Kyseessä on varsin taitava ja monipuolinen pelaaja, joka voi pelata molemmilla laidoilla, keskushyökkääjänä ja kymppipaikalla. Kaiken kymmenen testipäivän aikana näkemäni perusteella oli luonnollinen ratkaisu ottaa kaveri joukkueeseen mukaan, Malinen toteaa.

Kookas 184-senttinen kroaattikärki Vilim Posinkovic on todella tyytyväinen RoPS:n kanssa syntyneeseen sopimukseen.

- Kun tulin testiin, minulla oli tunne että haluan jäädä tänne. Nyt kun sopimus varmistui, olo on todella onnellinen ja fiilis hyvä. Uskon että minä voin taidoillani auttaa RoPS:aa ja seura taas voi auttaa minua löytämään uuden alun urallani jalkapalloilijana, tuore RoPS-kärki tuumaa.

Posinkovicin mielestä joukkue ja seura ovat ottaneet hänet hyvin vastaan ja kaupunki tuntuu oikein mukavalta.

- Pidän joukkueesta, seuran väestä ja kaupungista paljon. Pääasiassa vietänkin aikaa pelikavereitteni kanssa. Eniten aikaa kuluu ulkomaalaispelaajien kanssa, mutta myös muiden joukkuetovereiden kanssa. Ensimmäinen tavoite minulla on auttaa RoPS voittamaan Liigacup. Se olisi kova juttu, olla voittamassa jotain palkintoa, kertoo mies innoissaan ja toivoo myös olevansa kesällä Veikkausliigassa seuran luottamuksen arvoinen.

Posinkovic on pelannut aiemmin mm. Turkin ja Kreikan jalkapalloliigoissa, viime kaudella mies pelasi Kreikassa Iraklis Psachna-nimisessä joukkueessa Kreikan kakkossarjatasolla.

 


Tulosta