Patrick Bantamoi RoPSiin loppukaudeksi

 Rovaniemen Palloseura vahvisti maalivahtiosastoaan aivan siirtoikkunan viimeisillä hetkillä, kun jo elokuun alussa seuran testissä käynyt maalivahti Patrick Bantamoi teki loppukauden kattavan sopimuksen.

– Hän pelaa meillä loppukauden ja samalla testaamme miestä ensi kautta varten, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Maalivahtitilanteemme ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, ja kun selvisi, ettei kumpikaan nykyisistä veskareista (Saku-Pekka Sahlgren jaOskari Forsman ) jatka meillä, aloimme välittömästi selvittää uusia vaihtoehtoja. Ensi kaudellakin on elettävä, Malinen jatkaa.

– Bantamoi on osoittanut tasonsa jo voittomalla Suomen mestaruuden (Inter 2008), ja harjoitusjakso elokuussa meillä meni erittäin hyvin.

Malisen mukaan Bantamoi valittiin Sierra Leonen A-maajoukkueeseen elokuussa otteluihin Kongoa ja Norsunluurannikkoa vastaan, mutta miehen passin voimassaoloaika oli liian lyhyt Afrikkaan matkustamista varten. Lopulta aika riittänyt passin uusimiseen, ja maajoukkuekomennus peruuntui.

– Meillä on ollut eurocupien jälkeen hieman seisahtunut tilanne joukkueessa, ja Bantamoin hankinnalla haluamme terästää toimintaa ja näyttää, ettei tämä ole pelkkää rutiinia, Malinen kertoo.


Bantamoilla on myös Suomen kansalaisuus. Tällä kaudella 28-vuotias ”Sierra Leonen leijona” on pelannut Ykkösessä FC Viikinkien riveissä. Bantamoi liittyy RoPSin harjoitusvahvuuteen ensi viikon puolivälissä ja on käytettävissä maaottelutauon jälkeisessä kotiottelussa FC Honkaa vastaan 14.9.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 


Tulosta