ROPSKAUPPA.FI                              

Veikkausliiga 2017

Veikkausliigaan osallistuu 12 joukkuetta, jotka pelaavat kolminkertaisen sarjan, siten että jokaisella joukkueella on 33 ottelua (16 tai 17 koti- ja 16 tai 17 vierasottelua). Veikkausliiga alkaa huhtikuussa ja päättyy 198 ottelun jälkeen lokakuussa, jonka jälkeen sarjan voittaja on jalkapalloilun Suomen mestari. 

Veikkausliigan viimeinen joukkue (12.) putoaa suoraan Ykköseen. Toiseksi viimeinen karsii Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa kaksiosaisen ottelun, jonka voittaja pelaa kaudella 2018 Veikkausliigassa. 

Sijoituksen ratkeaminen tasapisteissä
Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti.

a) maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus 
b) tehtyjen maalien lukumäärä 
c) kaikkien a) ja b) kohdan soveltamisen jälkeen jäljellä olevien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2)maaliero, 3) tehdyt maalit;
d) jos c-kohdan soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei sijoitusta voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut

Kilpailumääräysten e-kohdan arvan sijasta, mikäli sijoituksella on merkitystä Veikkausliigan mitalisijojen, UEFA:n seurajoukkuekilpailuun osallistumisen tai Veikkausliigasta putoamisen kannalta, sijoitus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:

1) vähemmän maaleja vieraskentällä päästänyt; 
2) enemmän maaleja kotikentällä tehnyt; 
3) vähemmän maaleja kotikentällä päästänyt; 
4) yksiosainen uusintaottelu puolueettomalla kentällä välittömästi sarjan päätyttyä 3-4 päivän kuluttua.

Paikat eurocupeihin 
Veikkausliigan voittaja osallistuu seuraavalla kaudella UEFA:n Mestareiden liigaan ja Veikkausliigan toinen sekä kolmas osallistuvat UEFA:n Euroopan liigaan. Myös Suomen Cupin voittaja saa paikan Eurooppa-liigaan. Jos Suomen Cupin voittaja saa paikan Mestarien liigaan tai Eurooppa-liigaan sijoittumalla Veikkausliigassa sijoille 1.-3., Eurooppa-liigan paikka siirtyy Veikkausliigan 4. sijoittuneelle joukkueelle.

Tulosta  

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309