Otteluraportti: TPS - RoPS | Kierros 19 | Veikkausliiga 2011

TPS vs RoPS
2 1

Tiedot

Ottelupäivä: 12.08.2011
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Tony Asumaa
 
Yleisöä : 2.531

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 53 ::<br /> Maalit Min. 71 ::<br />
Vaihto ajassa 60 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Zakaria Abahassine <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Antti Peura Vaihto ajassa 73 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Kim Alonen <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Omar Yassin Maalit Min. 50 ::<br />Henrik Ojamaa Syötöt Min. 50 ::<br />Mika Lahtinen Varoitukset Min. 53 ::<br />Mika Lahtinen Varoitukset Min. 68 ::<br />Omar Yassin Varoitukset Min. 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2011/16.jpg' /><br />Ville Syväjärvi Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2011/5.jpg' /><br />Etchu Tabe

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotEtchu Tabe
50MaalitHenrik Ojamaa (0 - 1)
50SyötötMika Lahtinen (0 - 1)
53Maalit TPS (Kuqi Njazi 1 - 1)
53VaroituksetMika Lahtinen
60Kentälle Antti Peura (Keskikenttä)
 Vaihtoon Zakaria Abahassine (Hyökkääjä)
68VaroituksetOmar Yassin
71Maalit TPS (Okaru Dennis 2 - 1)
73Kentälle Omar Yassin (Keskikenttä)
 Vaihtoon Kim Alonen (Keskikenttä)
90VaroituksetVille Syväjärvi

 Kooste

TPS nousi takaa RoPSin ohi

Matti Hiukan ensimmäinen ottelu RoPSin päävalmentajana jäi tulokseltaan laihaksi rovaniemeläisten kärsittyä perjantaina niukan 1-2 (0-0) –tappion TPS:n vieraana.

RoPS aloitti ottelun pirteästi ja etenkin Henrik Ojamaa ja ensimmäistä otteluaan rovaniemeläisten riveissä pelannut Omar Yassin pitivät TPS-puolustuksen varpaillaan. Jo 5. minuutilla TPS iski kuitenkin terävästi, kun Juho Lähde vapautti pitkällä syötöllä Denis Okarun. RoPS-puolustus horjutti takaapäin Okarua sen verran, että tämä kaatui, mutta erotuomari Tony Asumaa viittoi pelin jatkuvan.

Ensimmäinen vartti mentiin kuitenkin kokonaisuutena lievässä RoPS-hallinnassa, mutta aivan selkeille maalipaikoille vieraatkaan eivät päässeet. Vähitellen ote alkoi siirtyä TPS:lle ja pelin painopiste kohti Alex Nyomin vartioimaa RoPS-maalia. Viimeistely-yritykset viuhuivat kuitenkin ohi RoPSin maalikehikon.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka ottelussa nähtiin vasta 38. minuutilla. TPS:n Jere Uronen nousi vasemmalta ja keskitys löysi pilkun kohdalta Juho Lehtosen, joka ohjasi suoraan syötöstä pallon kohti maalia. Nyom sai kuitenkin juuri sormensa väliin ja jatkotilanteessa pallo pomppi vaarallisesti RoPS-tolppaan ja lopulta kulmapotkuksi.

Pari minuuttia ennen taukoa RoPS tuli vahvasti, Antti Peura laukoi voimalla 20 metristä, eikä pallo pysynyt Henrik Moisanderin hyppysissä. Ojamaa oli ensimmäisenä irtopallossa ja siirsi sen maaliin, mutta avustavan erotuomarin lippu oli RoPSin harmiksi tilanteessa noussut paitsion merkiksi. Näin tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika ehti vanhentua vain vajaat viisi minuuttia, kun numerot muuttuivat. RoPSin Henrik Ojamaa karkasi TPS-puolustuksen ihmetellessä läpiajoon, kiersi vastaan tulleen maalivahti Moisanderin tyylikkäästi ja sijoitti pallon varmasti tyhjään verkkoon. Kauaa RoPS ei saanut johtoasemasta kuitenkaan nauttia. Vain kolme minuuttia myöhemmin Toni Kolehmaisen vapaapotku sivurajan tuntumasta löysi Njazi Kuqin ja hyökkääjä puski pallon Nyomin käsien kautta maaliin.

TPS otti vähitellen taas otetta itselleen ja loi muutaman puolittaisen paikan. Lähinnä maali oli 67. minuutilla, kun ensin Petteri Pennanen pääsi laukomaan komean syöttökuvion päätteeksi ja seuranneesta kulmapotkusta RoPS-maalille syntyi kova hässäkkä, mutta ilman tulosta. 71. minuutilla tulosta kuitenkin tuli. Kolehmainen antoi jälleen vapaapotkun Kuqin päähän. Kuqi jatkoi pallon tyhjään paikkaan takatolpalle, josta Okaru liukui uransa ensimmäisen liigamaalin.

Johtoaseman kääntyminen tappioksi ei RoPSia kuitenkaan lannistanut, vaan vieraat alkoivat painaa peliä väkisin kohti TPS-maalia ja pystyi myös luomaan muutaman vaaratilanteen. Toki TPS:llakin oli paikkansa vielä lisätä johtoaan, mutta aivan huipputilanteita ottelun lopulla ei nähty ennen kuin pelikellon näyttäessä jo lisäaikaa. Leroy Maluka ja Njazi Kuqi pääsivät nopeaan hyökkäykseen, mutta Kuqin laukaus painui tolpan kautta ohi maalin.

TPS:lle voitto merkitsi pysymistä mukavasti mitalitaiston tuntumassa. RoPS sen sijaan jumittui yhä tukevammin jumbosijalle.