Otteluraportti: RoPS - TPS | Kierros 8 | Veikkausliiga 2011

RoPS vs TPS
1 1

Tiedot

Ottelupäivä: 09.06.2011
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Miikka Lähdesmäki
 
Yleisöä : 1.612

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Shpat Qerimi <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jose Manuel Rivera Vaihto ajassa 59 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Zakaria Abahassine <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Kim Alonen Vaihto ajassa 80 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juho-Teppo Berg <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Ville Syväjärvi Maalit Min. 59 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2011/13.jpg' /><br />Shpat Qerimi Varoitukset Min. 70 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2011/11.jpg' /><br />Eetu Muinonen Varoitukset Min. 77 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2011/19.jpg' /><br />Janne Turpeenniemi Varoitukset Min. 85 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2011/6.jpg' /><br />Thomas Götzl
Maalit Min. 38 ::<br /> Suorat ulosajot Min. 59 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
38Maalit TPS (Pennanen Petteri 0 - 1)
45Kentälle Jose Manuel Rivera (Keskikenttä)
 Vaihtoon Shpat Qerimi (Keskikenttä)
59MaalitShpat Qerimi (rp. 1 - 1)
59Suorat ulosajot TPS (Nyberg Jaakko)
59Kentälle Kim Alonen (Keskikenttä)
 Vaihtoon Zakaria Abahassine (Hyökkääjä)
70VaroituksetEetu Muinonen
77VaroituksetJanne Turpeenniemi
80Kentälle Ville Syväjärvi (Keskikenttä)
 Vaihtoon Juho-Teppo Berg (Hyökkääjä)
85VaroituksetThomas Götzl

 Kooste

RoPS taisteli pisteen TPS:lta

RoPS ja TPS päättivät Rovaniemen Juhlaottelutaistonsa 1-1-lukemiin. Maaleista vastasi ensimmäisellä puoliajalla Petteri Pennanen ja tasoituksesta toisella 45 minuuttisella Sphat Qerimi rangaistuspotkusta. Maalit olivat molemmille uran ensimmäisiä Veikkausliigassa.

RoPS-luotsi John Allen oli jälleen tehnyt taktisen muutoksen. Kippari Tuomo Könönen aloitti vasempana laitapakkina ja Albin Granlund pelasi urallaan ensimmäistä kertaa Ville Syväjärven parina keskialueen pohjalla.

TPS sai nopeammin ottelun juonesta kiinni. Toni Kolehmainen nappasi pallon Manuel Riveralta seitsemännellä minuutilla ja syötti Juho Lähteen läpi. RoPS-puolustus pelasti tilanteen kulmaksi.
Vartin kohdalla maajoukkuepaidassa tiistaina pelannut Mika Ääritalo pääsi yllättävän vapaasti etenemään kohti RoPS:n 16:a rajaa ja ampui tulisesti. Alex Nyom nappasi kotijoukkueen onneksi pelivälineen.

Viisi minuuttia Tepsin edellisestä paikasta ja Njazi Kuqille siunaantui loistava tilanne. Kääntölaukaus boksista Petteri Pennasen vapaapotkun jälkitilanteesta viuhui kuitenkin selvästi yli maalin. Kippari Jarno Heinikankaalle meinasi sattua virhe yksin omassa boksissa. Kommunikaatiovirhe malivahti Henrik Moisanderin kanssa ja Manuel Rivera oli päästä väliin. Pallo siivottiin sivurajaksi.

Puolen tunnin kohdalla Eetu Muinonen kuljetti keskialueelta ja syötti laitaan Kim Aloselle. Tämän keskityksen nappasi Moisander. Kotijoukkue paransi pikku hiljaa peliään.

Kotijoukkueen tähän mennessä paras tilanne tuli, kun Mika Lahtinen nousi oikealta. Heinikangas pelasti tilanteen.

Kuusi minuuttia Lahtisen tilanteesta ja Rivera menetti katastrofaalisesti Kuqille, joka pelasi Ääritalon läpi. Tämän veto jäi löysäksi ja Nyom torjui vedon. Toisessa päässä Lahtinen toimitti pallon verkkoon, mutta avustavan lippu oli pystyssä paitsion merkiksi.

38. minuutilla TPS sai pallon keskialueella ja Petteri Pennanen laukoi matalan vedon. Pelaajamuurin läpi tullut pallo oli Nyomille liian vaikea ja tilanteeksi kirjattiin 0-1.

TPS oli erittäin lähdellä kasvattaa johtoaan kaksi minuuttia maalista. Juho Lähde keskitti Kuqille vitosen viivalle, josta hyökkääjä puski pallon täysin yksin ohi maalin.

RoPS sai toisen puoliajan ensimmäisen tilanteen, kun 57. minuutilla Könönen antoi loistavan kulman oikealta. Pallo kiertyi lähes suoraan maaliin, mutta Moisander pelasti tilanteen viime tingassa. 

TPS-leiri synkkeni 59. minuutilla. Jaakko Nyberg joutui kaatamaan boksissa läpi päässeen Lahtisen. Suora punainen ja pallo pilkulle. Punainen oli toppari-Nybergille jo kauden toinen. Vaihdosta sisään tullut Sphat Qerimi iski pallon verkon perukoille ja tasoitti tilanteeksi 1-1.

Könönen nousi vapaasti ja ampui tulisesti vasemmalta. Moisanderin torjunnasta jatkamaan pääsi Qerimi, mutta nyt TPS-vahti vangitsi pallon.  65.minuutilla TPS linja oli korkealla ja Etchu Tabe pääsi ajamaan läpi. Vahvan nousun päätteeksi veto viuhui hieman oikealta ohi.

RoPS:n miesylivoimasta huolimatta vierailla oli paikkansa. Tepsillä oli loistava tilanne boksissa. Kuqi hassutti RoPS-puolustusta, mutta kulma jäi liian pieneksi omaa yritystä varten. Syöttöön ei ehditty, vaan pallo painui kotijoukkueesta kulmaksi.

Qerimi laukoi kotijoukkueen hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta yli. Seuraavassa tilanteessa "kuuma pelaaja" kuljetti kentän läpi ja laukoi tulisesti, mutta ohi.

Kolehmainen laukoi yli ja Pennasen vedon alakulmasta nappasi Nyom. Ottelun loppu oli viihdyttävä ja tilanteita syntyi molempiin päihin ja muun muassa RoPS:n 20 metristä lähtenyt vapaapotku oli vaarallinen. Lisämaaleja ei nähty 30 asteen helteessä pelattu ottelu päättyi siis pistejakoon.