Otteluraportti: RoPS - FC PoPa | Kierros 23 | Ykkönen 2010

RoPS vs FC PoPa
8 1

Tiedot

Ottelupäivä: 19.09.2010
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Mika Koskinen
 
Yleisöä : 2.088

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 36 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Valter Khorguashvili <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Chanda Mwaba Vaihto ajassa 64 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Kennedy Owusu-Ansah <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Pavle Khorguashvili Vaihto ajassa 72 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Milfort Ohazulike <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Nchimunya Mweetwa Maalit Min. 7 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/18.jpg' /><br />Christopher Musonda Maalit Min. 19 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/18.jpg' /><br />Christopher Musonda Maalit Min. 25 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/20.jpg' /><br />Pavle Khorguashvili Maalit Min. 48 ::<br />Jukka Santala Maalit Min. 58 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/8.jpg' /><br />Nchimunya Mweetwa Maalit Min. 60 ::<br />Jukka Santala Maalit Min. 64 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/20.jpg' /><br />Pavle Khorguashvili Maalit Min. 74 ::<br />Jukka Santala Syötöt Min. 19 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba Syötöt Min. 25 ::<br />Jukka Santala Syötöt Min. 48 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/17.jpg' /><br />Godfrey Chibanga Syötöt Min. 58 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/19.jpg' /><br />Janne Turpeenniemi Syötöt Min. 64 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/18.jpg' /><br />Christopher Musonda Syötöt Min. 74 ::<br />Kennedy Owusu-Ansah Varoitukset Min. 58 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/8.jpg' /><br />Nchimunya Mweetwa
Maalit Min. 87 ::<br /> Varoitukset Min. 22 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
07MaalitChristopher Musonda (1 - 0)
19MaalitChristopher Musonda (2 - 0)
19SyötötChanda Mwaba (2 - 0)
22Varoitukset FC PoPa (Viljanen Petri)
25MaalitPavle Khorguashvili (3 - 0)
25SyötötJukka Santala (3 - 0)
36Kentälle Chanda Mwaba (Keskikenttä)
 Vaihtoon Valter Khorguashvili (Puolustaja)
48MaalitJukka Santala (4 - 0)
48SyötötGodfrey Chibanga (4 - 0)
58VaroituksetNchimunya Mweetwa
58SyötötJanne Turpeenniemi (5 - 0)
58MaalitNchimunya Mweetwa (5 - 0)
60MaalitJukka Santala (6 - 0)
64MaalitPavle Khorguashvili (7 - 0)
64SyötötChristopher Musonda (7 - 0)
64Kentälle Pavle Khorguashvili (Keskikenttä)
 Vaihtoon Kennedy Owusu-Ansah (Keskikenttä)
72Kentälle Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Milfort Ohazulike (Keskikenttä)
74MaalitJukka Santala (8 - 0)
74SyötötKennedy Owusu-Ansah (8 - 0)
87Maalit FC PoPa (Mäkelä Samu-Petteri rp. 8 - 1)

 Kooste

RoPS murskasi PoPan

Ykkösen kärkikamppailussa pelattiin kovin panoksin. Ennen ottelua RoPS oli sarjassa toisena pisteen perässä Viikinkejä, ja PoPa vain pisteen päässä lähes koko kauden sarjaa johtaneita rovaniemeläisiä. Odotettavissa oli kova ja tasainen koitos, mutta Keskuskentän upeassa tunnelmassa yli 2000 katsojan edessä nähtiinkin ennakoimattoman mykistävä ottelu RoPSin suorastaan tyrmätessä PoPan lukemin 8-1 (3-0). Ällistyttävintä on, että numerot olisivat ilman PoPa-vahti Lauri Pirhosen huippuotteita voineet olla jopa vielä reilusti suuremmat.
Jukka Santala iski ensimmäiset maalinsa sinipaidoissa ja tekikin heti hattutempun. Kymppipaikalla loisto-otteita esittänyt Pavle Khorguashvili iski kaksi, Christopher Musonda myös kaksi ja Nchimunya Mweetwa yhden kaapin. PoPan maalin teki Samu-Petteri Mäkelä rangaistuspotkusta aivan loppuhetkillä. Sitä maalia ei kukaan tuulettanut.
Tunnelma pelin jälkeen olikin hieman epäuskoinen.
- En voi käsittää mitä tapahtui. Me tulimme Rovaniemelle voittamaan ja hakemaan otetta liiganoususta. Pirhonen oli meidän paras pelaajamme, ja minun piti 6-0 tilanteessa lisätä miehitystä alakertaan, jottemme häviä ottelua yli kymmenellä maalilla. RoPS olisi voinut voittaa vaikka 14 – 0, PoPan päävalmentaja Pertti Lundell kertoi.

John Allen oli helpottunut.
- Loistava voitto, minulle olisi ennen peliä riittänyt 1-0, mutta eihän tämän jälkeen voi kuin kiitellä pelaajia, he kaikki olivat tänään loistavia, Allen kiitteli.

Lundell kantoi vastuuta kuin mies.
- Viime kädessä olen vastuussa tästä katastrofista. Jotenkin, en tosin tiedä miten, epäonnistuimme valmistautumisessa. John Allenin joukkue pelasi aivan uskomatonta jalkapalloa, yksikään minun pelaajistani ei olisi mahtunut RoPSin kokoonpanoon. Rehellinen täytyy olla, vaikka PoPa olisi pelannut parasta peliään tällä kaudella, olisimme siltikin hävinneet. Muun väittäminen on lastenohjelmien Pikku-Kakkosen juttuja, ja olen jo liian vanha sellaiseen.
Lundell näki RoPSin olleen edellä kaikilla jalkapallon osa-alueilla.
- RoPSin pelaajat olivat taitavampia, nopeampia ja nälkäisempiä. Hävisimme kaikki kaksinkamppailut, ja juoksimme koko ajan naama omaa maalia päin. Olen valmentanut 292 liigapeliä, enkä ole kokenut mitään vastaavaa.
Eniten Lundellia hämmästytti, että hän oletti tuntevansa RoPSin.
- Hävisimme kevätkierroksella Porissa tasaisen pelin, tiedostimme kuinka vaarallisia ovat Mweetwa, Musonda tai Santala, mutta olimme silti täysin aseettomia. Santalalle pelattiin palloa niin uskomattomalla syöttöpelillä, että jäimme vaille mahdollisuuksia.

Maalinteko-ongelmien kanssa tuskaillut RoPS oli tehnyt vain yhden maalin viidessä edellisessä kotiottelussaan, ja John Allen teki muutoksia kenttäryhmitykseen. Chanda Mwaba laskeutui toiseksi puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi, loukkaantumisesta toipunut Etchu Tabe toppariksi ja Mweetwa nousi toiseksi kärkipelaajaksi Santalan rinnalle. Muutokset toimivat, ja Mwaban kyky käynnistää peliä nopeasti alhaalta ratkaisi ottelun. Jo ottelun seitsemännelle minuutilla Mwaba riisti pallon PoPan kulmapotkun jälkeen, käynnisti pelin tarkalla syötöllä Santalalle, joka pudotti rinnallaan pallon hirmuvauhdissa olevalla Musondalle. Sambialaiskiituri purjehti keskeltä läpi viimeistellen varmasti. Lähes vastaava nopea liikkeelle lähtö varsin korkealla pelannutta PoPa ryhmitystä vastaan edelsi myös toista osumaa. Nyt Musonda ampui pallon voimalla ylänurkkaan Mwaban loistosyötön jälkeen. Ottelu ratkesi 25 minuutilla, kun Khorguashvili latoi pallon verkkoon.
- Peli oli ohi 25 minuutissa. Lundell huokaisi.
Tätä ennen Alex Nyom RoPS-maalilla esitti pari hyvää torjuntaa.
- Loimme niin vähän paikkoja, ettei niillä ansaittu osumaakaan, Lundell murehti.
Mwaba loukkaantui Juho Lehtosen kanssa käydyn kamppailun jälkeen ja joutui jättämään kentän. Toisen puoliajan loppuhetkillä PoPa oli hetken pelissä mukana, mutta Santalan runnoma 4-0 osuma heti toisen puoliajan alkuun oli viimeinen naula porilaisarkkuun.
RoPS hyökkäsi innolla, loi paikkoja ja takoi maaleja, ja jopa Aleksandr Kokko näytti olevan väärässä pelillä kentällä.

Ottelun jälkeen Lauri Pirhosen oli vaikea pidätellä tunteitaan.
- Nyt jätkät petti minut, en voi käsittää minkälaisen tilanteeseen jouduin. Minun täytyy sanoa, että joukkue kaatoi ***kan niskaani. Mitä ***'ua kentällä tapahtui? Meidän täytyy hävetä.

Jukka Santala viihtyi knalli päässä.
- Vihdoinkin. Neljäs pelini, ja maalitili auki komeasti. John on luottanut minuun ja antanut pelata. Pelituntumani on ollut huono, mutta tänään alkoi jo aueta. Kaveri pelaavat palloa minulle niin taitavasti, että on tosi helppo pelata.

RoPS siirtyi jälleen kahden pisteen sarjajohtoon, mutta Allen oli maltillinen.
- Kolme vaikeaa peliä jäljellä, mutta vaikeuksien jälkeen tämä on todella helpottavaa.

Lundell piti enää karsijanpaikkaa realistisena.
- Siihen voimme yltää, mutta rehellisesti liigasta on aika vaikea puhua tällaisen tappion jälkeen.