ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - FC Viikingit | Kierros 19 | Ykkönen 2010

RoPS vs FC Viikingit
0 0

Tiedot

Ottelupäivä: 22.08.2010
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Simo Kivari
 
Yleisöä : 1.485

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 42 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Milfort Ohazulike <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Chileshe Chibwe Vaihto ajassa 57 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Christopher Musonda <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Janne Turpeenniemi Vaihto ajassa 74 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Tuomas Markkula <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Pavle Khorguashvili Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/8.jpg' /><br />Nchimunya Mweetwa
Varoitukset Min. 63 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotNchimunya Mweetwa
42Kentälle Chileshe Chibwe (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Milfort Ohazulike (Keskikenttä)
57Kentälle Janne Turpeenniemi (Keskikenttä)
 Vaihtoon Christopher Musonda (Keskikenttä)
63Varoitukset FC Viikingit (Vesala Tommi)
74Kentälle Pavle Khorguashvili (Keskikenttä)
 Vaihtoon Tuomas Markkula (Keskikenttä)

 Kooste

RoPS ja Viikingit maalittomaan

Ykkösen kärkikamppailu RoPSin ja FC Viikinkien välillä päättyi maalittomaan tasatulokseen. Peli oli hyvätasoinen ja vauhdikas taistelu. Viikingit pystyi luomaan selkeitä tekopaikkoja isäntäjoukkuetta enemmän, mutta ei RoPSkaan aseeton ollut. Peli oli RoPSille jo neljäs peräkkäinen 0-0 tulos. Joukkue on kuitenkin edelleen kuuden pisteen sarjajohdossa.
RoPSin valmentaja John Allen oli tyytyväinen joukkueensa peliin, mutta tuskaili maalinteko-ongelman kanssa.
- Pelasimme vahvasti aina 20-30 metriin asti, mutta sitten viimeiset syötöt tai laukaukset olivat huonoja. Viikingit on selvästi paras joukkue jonka tässä sarjassa olemme kohdanneet.
Maalinteko oli molempien joukkueiden ongelma.
- Ennen kauden alkua olisin ollut tyytyväinen pisteeseen Rovaniemeltä, mutta nyt tulos on pettymys. Olisimme ansainneet voiton, Viikinki-valmentaja Toni Korkeakunnas manaili.
- Emme saaneet palloa maaliin hyvistäkään paikoista ja teimme Alex Nyomista ottelun sankarin, Korkeakunnas jatkoi ja kehui jälleen nollan pitänyttä RoPS-vahtia. Nyom on pelannut RoPSissa neljä peliä päästämättä maaliakaan.
- Pelimme on viimeistelyä lukuun ottamatta hyvässä kuosissa ja kaikki osa-alueet toimivat, Korkeakunnas kertoi vielä.

Korkeakunnas loi myös isompaa kuvaa.
- Sarja on todella tasainen, jossa ei ole yhtään etukäteen selvää ottelua. Me, RoPS ja Espoo pelaavat jalkapalloa, ja muut painivat.

Allen yritti avata joukkueensa takalukkoa pelipaikkojen vaihdoilla. Kapteeni Janne Turpeenniemi pelasi oikeana laitalinkkinä ja Albin Granlund oikeana laitapuolustajana. Turpeenniemi ei ainakaan tällä kokeilulla istunut hänelle juniorivuosista tutulle pelipaikalle.
- Yritin saada lisää liikettä ja voimaa laitapeliin, mutta eipä se yritys onnistunut, Allen kommentoi.

Pelin alku oli molemmilta tarkkaa ja varovaista peliä, ja vastaiskujen kyttäämistä. Maalipaikat tulivatkin virheistä. Jo viiden minuutin kohdalla Viikingit tuli vaaralliseen ylivoimahyökkäykseen, jonka Stephen Kunda katkaisi oikea-aikaisella liukutaklauksella. Heti perään Viikinki-puolustus purki huonosti ja Chanda Mwaba tälläsi kovaa puolivolleysta ja maalia kohti painunut veto osui Tomi Nymania päähän. Toppari toipui kuitenkin pelikuntoon pahannäköisestä tilanteesta. Eero Peltonen oli terävällä pelipäällä ja kokeili useampaan kertaan Nyomin näppien pitävyyttä. Puolen tunnin kohdalla vastaavasti Luis Fernandon oikea-aikainen vastaantulo esti Chileshe Chibwen läpiajon. Godfrey Chibangan harhasyöttö aiheutti seuraavan vaarallisen helsinkiläistilanteen, jonka kuitenkin jälleen Nyom torjui näyttävästi. Ensimmäisen puoliajan lopulla Chibwe loukkasi polveaan ja hänet korvasi ensimmäisessä ottelussaan portugalilainen Milford. Hyökkääjä pelasikin ensimmäiseksi pelikseen hyvin, liikkui aktiivisesti ja fiksusta, pystyi pitämään palloa ja pudottelemaan palloja joukkuekavereilleen.

Toisen puoliajan alku oli RoPSilta vahvaa peliä, ja näytti siltä, että peli kääntyy isännille. Christopher Musonda tuli vaihdosta kentällä ja sai aikaan muutaman vaarallisen nousun oikealla laidalla. Chanda Mwaba pyöritti peliä keskellä ja tarjoili hyviä syöttöjä, mutta Viikinkien vahva puolustuspeli eliminoi hyökkäykset. RoPS haki voimaa hyökkäyksiinsä siirtymällä kahteen kärkipelaajaan, mutta Tuomas Markkulastakaan ei ollut pelin ratkaisijaksi. Ottelun loppuhetket olivat melkoista hurlumhei-peliä, jossa molemmat joukkueet painoivat kentän päästä päähän. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

RoPSin Mika-Matti Maisonvaara pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa tälle kaudelle.
- Kopissa jätkät ovat sen näköisiä, kuin olisi hävitty tämä peli. Kuitenkin tasuri oli sarjajohdon kannalta ihan hyvä tulos.
Alex Nyom ei halunnut ylleen sankarin viittaa.
- Torjuminenhan on maalivahdin työtä. Tilanteita tulee turhan paljon, nuorille puolustajille tulee jonkin verran virheitä.

RoPS kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Mikkelin Palloilijat.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227