ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - FC Espoo | Kierros 17 | Ykkönen 2010

RoPS vs FC Espoo
0 0

Tiedot

Ottelupäivä: 08.08.2010
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Ville Nevalainen
 
Yleisöä : 1.085

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 19 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Valter Khorguashvili <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Etchu Tabe Vaihto ajassa 58 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Chileshe Chibwe <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Pavle Khorguashvili Vaihto ajassa 61 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Nchimunya Mweetwa <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Samuel Chidi
Varoitukset Min. 44 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
19Kentälle Etchu Tabe (Puolustaja)
 Vaihtoon Valter Khorguashvili (Puolustaja)
44Varoitukset FC Espoo (Vikström Fredrik)
58Kentälle Pavle Khorguashvili (Keskikenttä)
 Vaihtoon Chileshe Chibwe (Hyökkääjä)
61Kentälle Samuel Chidi (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)

 Kooste

RoPS ja Espoo maalittomaan tasapeliin

 

Ykkösen sarjajohtaja RoPS pelasi viikon sisään kolmannen tasapelinsä, kun sunnuntain kamppailu FC Espoota vastaan Keskuskentällä päättyi maalittomaan tasatulokseen. Pahinta RoPSin kannalta on se, ettei se, torstaisen Kemi-pelin tapaan, olisi edes ansainnut voittoa. Kolmessa viimeisessä pelissään RoPS on tehnyt vain yhden maalin, kun kauden aiemmassa 14 ottelussa niitä kertyi 40.

FC Espoo oli lähempänä voittoa, ja loi lukuisia hyviä maalipaikkoja. Nollilla espoolaiset piti vain ensimmäisen kotipelinsä torjunut Alex Nyom hyvillä otteillaan.

- Ennen ottelua olisimme luonnollisesti olleet tyytyväisiä tasapeliin, mutta pelin jälkeen, erinomaiset otteemme ja lukuisat maalipaikkamme huomioiden, tulos on pettymys, Espoon valmentaja Rami Luomanpää luonnehti.

Ensimmäinen 20 minuuttia ottelusta oli täydellistä Espoon hallintaa. RoPS oli yllättävän varovainen, ja nopeat hyökkäykset puhkoivat isäntäjoukkueen puolustusta. Etchu Tabe siivosi pallon pois maaliviivalta jo alkuminuuteilla, ja ennen kymmentä minuuttia Nyom torjui loistavasti pelanneen Fidan Seferin yrityksen. Etchu Tabe jouti jättämään kentän reisivamman takia, ja Stephen Kunda putosi toppariksi. Vaihdosta keskikentän pohjalle tuli Valter Khorguashvili. Ottelu edetessä peli tasaantui, mutta RoPS ei pystynyt luomaan maalipaikkoja vaikka pitikin palloa. Chanda Mwaba haki ratkaisua parilla kaukolaukauksella, mutta Timo Aaltonen ei ollut yllätettävissä. RoPS sai ottelun parhaan paikkansa 51. minuutilla, mutta Samuel Chidi puski pallon yli loistopaikasta. Ottelun 60. minuutilla Seferi oli jälleen paikassa, mutta Nyom veti nytkin pitemmän korren. RoPS sai ottelun lopussa näennäistä painetta aikaan, mutta voittomaali oli lopulta lähempänä Espoon vastahyökkäyksistä.

RoPSin riveissä onnistujat olivat Nyomin lisäksi harvassa. Godfrey Chibanga pelasi keskikentän pohjalla totutun varmasti, ja Stephen Kunda oli topparina rutiinitasollaan. Vauhtikone Christopher Musonda ei nyt päässyt juuri mihinkään, Samuel Chidi oli maalipaikkaansa lukuun ottamatta näkymätön ja Jarkko Lahdenmäellä oli melkoisia vaikeuksia nopeitten kärkimiesten kanssa. Valter Khorguashvili toi liikkeellään tilaa keskialueelle ja auttoi Mwabaa pelinteossa, mutta toisella puoliajalla mies keskittyi harhasyöttöjen viljelyyn. Espoolla onnistujia oli paljon. Seferin lisäksi Joni Korhonen oli erinomainen, samoin kuin Claudio Matrone.

Espoo lähti pitkälle junamatkalle aamulla 7.30.
- Tällainen tulos amatöörijoukkueelta on kova suoritus, kun huomioidaan esimerkiksi erittäin raskas matkustaminen, Luoman pää kehui joukkuettaan.

Luomanpää ihmetteli RoPSin varovaista otetta kotikentällä.
- Espoossa meno oli erilaista (RoPS voitti 2-4), odotimme RoPSin tulevan peliin hirmuisella höyryllä, mutta ehkä kahden tasapelin jälkeen RoPS oli hieman tuskainen.

Luomanpään mukaan Espoo on yksinkertaistanut peliään.
- Emme halunneet sortua näpertelyyn. Pyrimme pakottamaan RoPSin puolustuslinjan avaamaan peliä, sillä pallollisena puolustuslinja ei ole muun joukkueen tasoa.

RoPSin peliä kommentoi kakkosvalmentaja Matti Vikman John Allenin ollessa toimitsijakiellossa.
- Meillä on nyt vaikeuksia hyökkäyspelissä, ja puolustaminenkin oli hataraa. Alex torjui meille pisteet.

Vikmanin mukaan syytä huoleen ei ole.
- Ei tässä paniikissa olla, ehkä pientä henkistä takalukkoa on. Pieniä asioita korjaamalla peli aukeaa.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227