ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - MP | Kierros 1 | Ykkönen 2010

RoPS vs MP
3 0

Tiedot

Ottelupäivä: 25.04.2010
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Tommi Grönman
 
Yleisöä : 1.021

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 53 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Christopher Musonda <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Valter Khorguashvili Vaihto ajassa 59 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Tuomas Markkula <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Chileshe Chibwe Vaihto ajassa 66 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Nchimunya Mweetwa <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Pavle Khorguashvili Maalit Min. 63 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba Maalit Min. 66 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/18.jpg' /><br />Christopher Musonda Maalit Min. 72 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/9.jpg' /><br />Tuomas Markkula Syötöt Min. 63 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/18.jpg' /><br />Christopher Musonda Syötöt Min. 72 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2010/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
53Kentälle Valter Khorguashvili (Keskikenttä)
 Vaihtoon Christopher Musonda (Keskikenttä)
59Kentälle Chileshe Chibwe (Keskikenttä)
 Vaihtoon Tuomas Markkula (Keskikenttä)
63MaalitChanda Mwaba (1 - 0)
63SyötötChristopher Musonda (1 - 0)
66MaalitChristopher Musonda (rp. 2 - 0)
66Kentälle Pavle Khorguashvili (Keskikenttä)
 Vaihtoon Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)
72MaalitTuomas Markkula (3 - 0)
72SyötötChanda Mwaba (3 - 0)

 Kooste

MP hukkasi paikkansa ja RoPS rankaisi

Ykkösen avauskierroksella sarjanousija Mikkelin Palloilijat kohtasi Veikkausliigasta pudonneen Rovaniemen Palloseuran. MP:n ensimmäisen puoliajan taistelu ei riittänyt, vaan isäntäjoukkue jyräsi selkeään 3-0 (0-0) voittoon. RoPSin maalit tekivät Chanda Mwaba, Christopher Musonda rangaistuspotkusta ja Tuomas Markkula. Kentän paras pelaaja oli RoPSin jenkkitoppari Etchu Tabe, joka hallitsi puolustusta.
- Meillä oli paikkamme ensimmäisellä puoliajalla, emme käyttäneet niitä ja saimme sitten todella kylmää kyytiä, MP:n kapteenina pelannut Miikka Oinonen sanaili.

MP puolusti ja iski vastaan

Pelin käsikirjoitus selvisi nopeasti. Taitava RoPS piti palloa, MP puolusti kurinalaisesti ja haki paikkoja vastaiskuihin. Niitä aukenikin RoPSin virheiden seurauksena. RoPSin kapteeni, oikea laitapakki Janne Turpeenniemi oli yllättävän epävarma, ja päästi virheillään Teemu Pastilan ja Justus Peitolan vuoron perään tekopaikkoihin, mutta molemmat ampuivat ohi maalin. Ottelun edetessä RoPS sai paremmin otetta, ja MP-vahti Saku Romppainen torjui loistavasti Valter Khorguashvilin yrityksen.

RoPS jauhoi uskollisesti omaa peliään, mutta ei saanut MP:n puolustusta auki. Toisen puoliajan alussa vaihdosta sisään tullut Mikko Mutka pääsi hyvään paikkaan, nosti pallon yli RoPS-veskari Arto Vikmanin, mutta epäonnekseen myös maalin yli. RoPSin valmentaja John Allen muutti selvästi taktiikkaansa, ja joukkue alkoi prässätä ylempää ja kentälle tullut Musonda alkoi repiä MP:n puolustusta hajalle nopeudellaan. Ottelu ratkesi alle kymmenessä minuutissa. Ensin Musonda keskitti Mwaban takatolpalle vapaaksi reilun 60. minuutin pelin jälkeen, ja taituri tälläsi pallon verkkoon. Pian, muuten vahvasti uurastanut Eetu Muinonen menetti pallon, ja Oinonen joutui kaatamaan Pavle Khorguashvilin rangaistusalueella. Musonda viimeisteli pilkulta alakulmaan 2-0. Mwaba vapautti hienolla syötöllään Markkulan, jonka kovan laukauksen edessä Romppainen oli voimaton. RoPS juoksutti väsynyttä mikkeliläisryhmää, mutta lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty.

RoPSin Allen oli helpottunut.

- MP puolusti hyvin ja olimme vaikeuksissa, kunnes saimme lukon auki toisella puoliajalla. Ensimmäisellä puoliajalla oli tarkoitus, että Mwaba pelaa toisena kärkenä, mutta hän valui liian alas. Käytännössä meille syntyi viiden miehen keskikenttä, joka tukki peliä.  Toisella puoliajalla hän oli selkeästi pelintekijänä ja tulosta alkoi tulla.
Mweetwan tultua kentälle, RoPS pelasi kahdella kärjellä.

Allen iloitsi onnistuneista vaihdoista.
- Musonda syötti maalin, Markkula teki ja Mweetwa oli pirteä.

Ottelun jälkeen peliä kommentoi MP:n kakkosvalmentaja Timo Vehviläinen.
- Tällä tasolla kostautuu, jos ei käytä paikkojaan. RoPSin johtomaalin jälkeen meillä ei ollut mitään jakoa. RoPS on monipuolinen ja todella kova joukkue. Se pystyy pelaamaan nopeasti, pitämään palloa ja pelaajat ovat erittäin taitavia.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227