Otteluraportti: RoPS - KuPS | Kierros 26 | Veikkausliiga 2009

RoPS vs KuPS
1 0

Tiedot

Ottelupäivä: 17.10.2009
Otteluaika: 15:00
Tuomari: Tero Nieminen
 
Yleisöä : 1.535

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 61 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jeremiah Ani <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Christopher Musonda Vaihto ajassa 77 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juha-Pekka Inkeröinen <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Mika-Matti Maisonvaara Vaihto ajassa 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jerry Björkberg <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Echiabhi Okodugha Maalit Min. 73 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/30.jpg' /><br />Echiabhi Okodugha Varoitukset Min. 45 ::<br />Christopher Musonda Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/1.jpg' /><br />Jung-Hyuk Kwon Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/2.jpg' /><br />Godfrey Chibanga

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotJung-Hyuk Kwon
PelikiellotGodfrey Chibanga
45VaroituksetChristopher Musonda
61Kentälle Christopher Musonda (Keskikenttä)
 Vaihtoon Jeremiah Ani (Hyökkääjä)
73MaalitEchiabhi Okodugha
77Kentälle Mika-Matti Maisonvaara (Puolustaja)
 Vaihtoon Juha-Pekka Inkeröinen (Keskikenttä)
90Kentälle Echiabhi Okodugha (Keskikenttä)
 Vaihtoon Jerry Björkberg (Keskikenttä)

 Kooste

RoPS syöksyi divariin

RoPS voitti Veikkausliigan viimeisellä kierroksella KuPSin, mutta matkasi siitä huolimatta suoraan Ykköseen. Liigapaikkansa jo aiemmin varmistaneelle KuPSille ei ottelulla ollut merkitystä, mutta RoPS tarvitsi voiton päästäkseen liigakarsintaan. RoPS hoiti oman osansa, voittamalla ottelun 1-0, mutta kun JJK venyi samaan aikaan tasapeliin TamU:n kanssa, putosivat rovaniemeläiset suoraan Ykköseen heikomman maalieron takia. RoPSin maalin viimeisteli Echiabhi Okodugha. Vajaat kaksi viikkoa RoPSin valmentajan toiminut Jorma Turpeenniemi ei peitellyt tunteitaan.
- Meidän kaudessa moni asia meni pieleen, ja pelimme oli sen tasoista, ettei sillä liigapaikkaa ansaittu. Meillä oli kuitenkin paljon epäonnea, emmekä ole niin tyhmiä kuin moni näyttää luulevan. RoPSissa tapahtuu muutoksia, ja palaamme takaisin. Ilo RoPSin kuolemasta on ennenaikaista, Turpeenniemi latasi.
- Onnittelut RoPSille voitosta, meidän pelissä oli pelailun makua, koska panoksia ottelussa ei enää meidän kannalta ollut, KuPSin valmentaja Esa Pekonen kertoi.

Vaikka KuPSilla ei ollut ottelussa pelillistä panosta, olivat ainakin joukkueen kannattajat tulleet Rovaniemelle revanssihengessä. Koko loppukauden vellonut Dickson Nwakaemen pelioikeuskiista on kuumentanut tunteita molemmin puolin. Napapiirille olikin matkustanut yli sata KuPS:n kannattajaa, jotka omien kannustamisen lisäksi muistivat pilkkalauluillaan RoPSia.

RoPS lähti otteluun puolustusvoittoisesti ja KuPS pitikin enimmäkseen palloa. Nwakaeme oli KuPSin hyökkäyspelin sielu, ja osoitti vaarallisuutensa. Nuori Mika-Matti Maisonvaara kuitenkin paimensi ansiokkaasti nigerialaista, eikä tämä päässyt mellastamaan mielin määrin. Vaarallisimmat maalipaikat loi kuitenkin RoPS vastahyökkäyksillään. Nchimunya Mweetwa hukkasi useita avopaikkoja. Ensin hän puski Maisonvaaran keskityksen kohti alanurkaa, mutta KuPS-vahti Joonas Pöntinen torjui. Sambialainen karkasi myös läpiajoon, mutta ampui päin Pöntistä. RoPS lisäsi toisella puoliajalla höyryä. Ottelua oli pelattu 73 minuuttia, kun Jeremiah Ani ampui kaukaa hirmuisen pommin, jonka Pöntinen torjui vaivoin eteensä. Viime kaudella KuPS-paidassa pelannut Okodugha viimeisteli paluupallon verkkoon.

Tiedot Jyväskylän pelistä kantautuivat kentällekin, ja RoPS-pelaajien päät alkoivat painua. Aivan ottelun lopussa erinomaisen pelin pelannut Raphael Udah pääsi vippaamaan pallon ylärimaan. Ottelun päättyessä molemmat joukkueet kiittivät kannattajiaan, mutta tällä kertaa hävinneen joukkueen tunnelma oli huomattavasti voittajia korkeammalla.

RoPSin päävalmentajana viimeisessä pelissä toiminut ja koko ottelun kentällä uurasta Zeddy Sailetille ottelu oli 295 liigaottelu ja sarjan vanhin pelaaja ripusti kengät lopullisesti naulaan. Näin hänen 16 kautta RoPSissa kestänyt pelaajauransa päättyi.

Pekonen vaitonainen – Turpeenniemi purkautui

Esa Pekonen ei lähtenyt analysoimaan peliä kovin laajasti.
- Me saavutimme tavoitteemme, kun onnistuimme säilyttämään sarjapaikan. Pekosen jatko KuPSin päävalmentajana on auki.
- Neuvotteluja on käyty, mutta en halua kommentoida tilannetta enempää.
RoPSin kakkosvalmentaja Jorma Turpeenniemi oli putoamisen johdosta pettynyt mies.
- Emme ansainneet liigapaikkaa, mutta katastrofissa on aina uuden alun mahdollisuus. Ei RoPS tähän kuole, me palaamme vielä takaisin. Turpeenniemi ruoti kautta kokonaisuutena.
- Me teimme Zeddyn kanssa sen mitä pitikin. Voitimme viimeisen pelin, mutta se ei riittänyt nyt mihinkään. Lista epäonnistumisista on pitkä. Valmentajavalinnat ovat menneet pieleen, joukkueen rakentaminen epäonnistui, eikä moni pelaaja yltänyt lähelläkään sitä tasoa, mitä heiltä odotettiin. Osa hankinnoista ei edes mahtunut kokoonpanoon, Turpeenniemi luetteli.

Turpeenniemi ihmetteli myös joukkueen runsasta loukkaantuneiden määrää.