Otteluraportti: MYPA - RoPS | Kierros 15 | Veikkausliiga 2009

MYPA vs RoPS
4 0

Tiedot

Ottelupäivä: 19.07.2009
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Miikka Lähdesmäki
 
Yleisöä : 1.384

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 8 ::<br /> Maalit Min. 18 ::<br /> Maalit Min. 75 ::<br /> Maalit Min. 87 ::<br />
Vaihto ajassa 29 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Nchimunya Mweetwa <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Mika-Matti Maisonvaara Vaihto ajassa 62 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Godfrey Chibanga <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />White Simwanza Vaihto ajassa 86 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jukka Yrjänheikki <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Janne Turpeenniemi Varoitukset Min. 40 ::<br />Christopher Musonda Varoitukset Min. 50 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/5.jpg' /><br />White Simwanza Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/17.jpg' /><br />Ville Syväjärvi

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotVille Syväjärvi
08Maalit MYPA (Tosaint Ricketts 1 - 0)
18Maalit MYPA (Nebi Mustafi 2 - 0)
29Kentälle Mika-Matti Maisonvaara (Puolustaja)
 Vaihtoon Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)
40VaroituksetChristopher Musonda
50VaroituksetWhite Simwanza
62Kentälle White Simwanza (Keskikenttä)
 Vaihtoon Godfrey Chibanga (Keskikenttä)
75Maalit MYPA (Toni Lindberg 3 - 0)
86Kentälle Janne Turpeenniemi (Puolustaja)
 Vaihtoon Jukka Yrjänheikki (Puolustaja)
87Maalit MYPA (Tosaint Ricketts 4 - 0)

 Kooste

RoPSin vieraskammo jatkuu

RoPS ei pystynyt muuttamaan vieraskurssiin MYPAn vieraana, vaan isäntäjoukkue takoi taululle tylyt 4 – 0 lukemat. Maaleista vastasivat kahdesti maalannut Tosaint Ricketts, Nebi Mustafi ja Toni Lindberg. RoPS hallitse ajoittain peliä, kolisutteli maalipuita ja epäonnistui jälleen rangaistuspotkussa. Tuhrittu pilkku oli jo kauden viides.

Ottelun alku oli RoPSille vaikea, sillä maalivahti Kwon sai kaivaa pallon verkosta jo ottelun kahdeksannella minuutilla. Maalin teki Ricketts. Välittömästi maalin jälkeen Christopher Musonda oli lähellä kuitata tilanteen, mutta sambialainen osui ylärimaan. Seuraavaa varttia RoPS hallitsi ja hyökkäyspeli kulki hienosti. Pian kuitenkin kolisi taas omissa. MYPA-vahti Antti Kuismala nappasi Chanda Mwaban kulman, avasi nopeasti ja vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Nebi Mustafi puski pallon maaliin. Kahden maalin tappioasemassa RoPSin usko alkoi loppua ja MYPA sai pelin hallinnan itselleen. RoPSin puolustus oli epävarma ja MYPAn hyökkäykset aiheuttivat usein kaaoksen takalinjoille. RoPS iski muutaman kerran vastaan, ja Chileshe Chibwen kuti pamahti ylärimaan, eli onnikaan ei ollut RoPSilla mukana.

Toisella puoliajalla RoPSin laiska puolustaminen keskialueella kostautui, ja MYPA pääsi tulemaan keskeltä läpi. Ricketts pääsi pyörähtämään toppari Stephen Kundan edessä, ja ampui pallon maaliin. Loppunumerot viimeisteli Toni Lindberg, joka voitti väännön Joonas Ikäläisen kanssa, karkasi läpi ja viimeisteli tarkasti.

RoPS sai tilaisuuden kavennukseen rangaistuspotkusta, kun Christopher Musonda kaadettiin rangaistusalueella, mutta Mwaba tempaisi pallon yli maalin. Liekö mitään tilastoa olemassa, mutta RoPS on epäonnistunut tällä ja viime kaudella liigaotteluissaan saamissa kahdeksassa rangaistuspotkussa seitsemän kertaa, ja kyseessä voi olla jonkinlainen ennätys, surullinen sellainen.

Ei vain onnistu

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi oli jälleen kerran ihmeissään vierastappion jälkeen.
- Ei taaskaan onnistuttu. Syytä on vaikea löytää. Ryhmitys on sama, taktiikka on sama ja miehet ovat samat, peli on vain täysin eri kotona kuin vieraissa, Turpeenniemi tuskaili.
Turpeenniemen mukaan RoPSilla puuttuu vieraspeleistä aggressiivisuus.
- Koko joukkueen puolustus unohtuu, puolustuksemme on kovassa paineessa ja sille tulee paljon virheitä.
RoPS toimitti pallon kolme kertaa maalipuihin ja epäonnistui rangaistuspotkusta.
- Eipä ne paljon lämmitä, maalipaikkojen tuhlaaminen on käsittämätöntä.
Ilahduttavaa oli Nchimunya Mweetwan noin 70 minuutin pelaaminen.
- ”Drogba” on tulossa, mutta pelituntuman puute näkyy.

RoPS kohtaa seuraavassa ottelussa FC Lahden kotona.