ROPSKAUPPA.FI                              

Veikkausliiga 2009

Veikkausliiga on v. 1989 perustettu markkinointiorganisaatio, joka hallinnoi Suomen jalkapalloilun pääsarjaa.

Veikkausliigaan osallistuu 14 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan siten, että jokaisella joukkueella on 26 ottelua; 13 koti- ja 13 vierasottelua. Veikkausliiga alkaa huhtikuussa ja päättyy 182 ottelun jälkeen lokakuussa, jonka jälkeen sarjan voittaja on jalkapallon Suomen mestari. Veikkausliigan viimeinen joukkue (14.) putoaa suoraan Ykköseen, ja toiseksi viimeinen (13.) karsii Ykkösen toiseksi parhaan seuran kanssa paikasta Veikkausliigassa kaksiosaisessa karsintaottelussa.

Veikkausliigan voittaja osallistuu seuraavalla kaudella Mestarien liigaan, Veikkausliigan kakkonen osallistuu UEFA-cupiin sekä Veikkausliigan kolmonen pelaa Intertoto-cupissa. Mikäli Suomen Cupin voittaja on Veikkausliigassa sijoilla 2. tai 3., niin Veikkausliigasta saavutettu UEFA- tai Intertoto-cup-paikka siirtyy neljänneksi sijoittuneelle joukkueelle. Mikäli Suomen mestaruuden voittanut joukkue voittaa myös Suomen Cupin, niin cupin loppuottelun hävinnyt osapuoli saavuttaa paikan UEFA-cupin karsintavaiheeseen.


Tulosta  

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309