ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - FC Honka | Kierros 16 | Veikkausliiga 2008

RoPS vs FC Honka
0 2

Tiedot

Ottelupäivä: 10.08.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Antti Munukka
 
Yleisöä : 2.871

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 73 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Chileshe Chibwe <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Antti Peura Vaihto ajassa 73 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juuso Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Chanda Mwaba Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/kunda.jpg' /><br />Stephen Kunda
Maalit Min. 35 ::<br /> Maalit Min. 47 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotStephen Kunda
35Maalit FC Honka (Hermanni Vuorinen 0 - 1)
47Maalit FC Honka (Jussi Vasara 0 - 2)
73Kentälle Antti Peura (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Chileshe Chibwe (Keskikenttä)
73Kentälle Chanda Mwaba (Keskikenttä)
 Vaihtoon Juuso Majava (Keskikenttä)

 Kooste

Honka mursi RoPSin kotitaian

Aktiivisesti ja kontrolloidusti pelannut FC Honka haki ansaitun voiton Rovaniemeltä lukemin 0 – 2. Espoolaisten maaleista vastasivat Hermanni Vuorinen ja Jussi Vasara.

FC Honka matkusti napapiirille kesken europelikiireidensä ennakkoon mielenkiintoiseen otteluun. Hongalla oli takanaan kuuden tappiottoman ottelun putki. Vastaavasti isäntäjoukkue RoPS ei ollut hävinnyt kotikentällään vielä yhtään ottelua. RoPSin lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä loukkaantumisten kaventamasta pelaajaringistä puuttui nyt myös huipputoppari Stephen Kunda pelikiellon takia. Näin RoPS-ikoni Zeddy Saileti sai komennuksen topparin tontille. Tällä paikalla hyökkääjä oli pelannut viimeksi kaksikymmentä vuotta aikaisemmin. Myös espoolaisten kokoonpano on viimeaikoina elänyt, sillä hiljattain Tomi Maanoja ja Hannu Patronen siirtyivät ulkomaille. RoPSia vastaan kokoonpanosta puuttuivat Tuomo Turunen pelikiellon takia ja Nicolas Otaru sekä Tero Koskela parantelivat vammojaan. Yleisön oli lupa odottaa viihdyttävää jalkapalloiltaa, sillä molemmat joukkueet ovat esittäneet taitavaa lyhytsyöttöpeliin perustuvaa jalkapalloa.

Hongan hyökkäyspeli toimi

Hongan kärkipari Hermanni Vuorinen – Aleksandr Kokko oli tehnyt ennen ottelua yhteensä jo kolmetoista maalia ja aiheutti nytkin jatkuvia kiireitä RoPSin varamiehiselle puolustukselle. Honka liikutti palloa taitavasti maata pitkin ja pääsi tavan takaa vaarallisesti uhkaamaan kotijoukkueen maalia. Vaarallisimmista paikoista vastasi Hermanni Vuorinen, jonka hyvän laukauksen RoPSin muuten epävarmasti pelannut maalivahti Nickolay Pavlenko torjui ottelun 26. minuutilla. Ottelun alussa RoPS pääsi muutamaan otteeseen hyökkäämään, mutta todelliset maalipaikat jäivät puuttumaan.

Vuorinen ratkaisi

Ottelun ratkaisu tuli 35 minuutin pelin jälkeen. Hongan kulmakuvio toimi, kun Hannu Haarala nosti pallon maalin eteen ja Vuorinen pääsi puskemaan omista korkeuksistaan pallon maaliin. Espoolaisten maalin jälkeen RoPS pyrki hyökkäämään, mutta hyökkäyspeli ei toiminut totuttuun malliin. Hongan kurinalainen puolustaminen vei tilan RoPSin hyökkäyksiltä, eikä varamiehinen hyökkäyskalusto löytänyt keinoja puolustuksen avaamiseksi. Lopullinen niitti ottelulle tuli heti toisen puoliajan alussa. Vahvasti pelannut Vuorinen vaihtoi laitaa, Haarala siirsi pallon hyvään vetopaikkaan Jussi Vasaralle, jonka löysähkön laukauksen Pavlenko imaisi etunurkasta sisään.

RoPSin hyökkäys tehotonta

Kahden maalin johtoasemassa Honka puolusti tarkasti, eikä RoPS saanut aikaan todellisia maalipaikkoja muutamista kulmapotkuista huolimatta. RoPSin koko pelillinen ilme oli vaisu. Ilmeisesti runsaat poissaolot ovat vieneet osan joukkueen itseluottamuksesta. Philip Edeipo kärjessä ei pysty korvaamaan Nchimunya Mweetwaa. Nytkin Edeipolla olisi ollut paikkoja pistää pallo maaliin, mutta millään se ei sinne tunnu uppoavan. Mika Nurmela joutui pelaamaan tavallista passiivisemmin, koska puolustuspään kokoonpano oli uusi. Chanda Mwaba kärsi ottelun ajan pahasta päänsärystä, eikä pystynyt antamaan parastaan. Niinpä hänet olikin otettava vaihtoon ottelun toisella puoliajalla. Pitkästä aikaa avauskokoonpanoon päässeet Juha Majava ja Antti Peura eivät saaneet juuri mitään aikaan. Lisäksi Nickolay Pavlenko otteet maalissa olivat epävarmoja. Jokohan seuraavassa ottelussa tolppien välissä on Kari-Pekka Syväjärvi? RoPSilla oli jälleen muutama erikoistilanne, mutta sekä vapaapotkut että kulmat olivat mielikuvituksettomia. Kesän ennätysyleisö sai todistaa ensimmäisen kotitappion. Ottelun päättyessä taululla oli oikeutetut 0-2 lukemat.

RoPS tarvitsisi ehdottomasti vahvistuksia hyökkäyspäähän ja puolustukseen. Sambian maajoukkuekärjen Francis Komben saapuminen Rovaniemelle ei ole enää todennäköistä. Hyvät maajoukkue-esitykset herättivät monen seuran kiinnostuksen ja Kombe on suuntaamassa Veikkausliigaa isommille kentille.

Zeddy Saileti otti tappion tyynesti

RoPSin kaikkien aikojen pelaaja Zeddy Saileti pelasi ottelussa keskuspuolustajana.
- Olihan tämä meille vaikea peli. Itse olen pelannut viimeksi topparina kaksikymmentä vuotta sitten. Meidän pelaajapakkamme on nyt loukkaantumisten ja pelikieltojen takia sekaisin, konkari kommentoi tyynesti. Sailetin rautaisesta ammattitaidosta kertoi hänen pelinsä oudolla pelipaikalla. Hänen piikkiinsä Hongan maalit eivät menneet.

Bondarenko huolestunut

RoPSin valmentajan tappio veti mietteliääksi.
- Meillä on isoja ongelmia. Meiltä puuttuu neljä avauskokoonpanon miestä. Kenttäryhmityksen muodostaminen on hyvin vaikeaa. Tarvitsisin uusia pelaajia puolustukseen ja hyökkäykseen. Muuten emme pysty säilyttämään aiempaa tasoamme. Myös Kalle Rönkön loukkaantuminen on vakava takaisku, Bondarenko kommentoi huolestuneeseen sävyyn.

Haarala tyytyväisenä

Ottelun hahmoihin kuulunut Hannu Haarala oli tyytyväinen pelin jälkeen.
- Tämä oli meiltä kypsää peliä. Emme antaneet RoPSille tilaa heidän oman pelinsä pyörittämiseen. Välttelimme riskejä ja otimme ansaitun voiton. Mielestäni RoPS oli nyt selvästi heikompi, kuin kevätkierroksella Espoossa, Haarala kommentoi.

Lehkosuo kiitti joukkueen yhtenäisyyttä

- Me voitimme tänään ennen kaikkea joukkueena. Olimme todella suuri joukkue kentällä. Olen iloinen siitä, että aiheutimme RoPSille sen ensimmäisen kotitappion, joten todella tyytyväinen täytyy olla, Hongan valmentaja Mika Lehkosuo kertoi.
- Otin Vuorisen ja Weckströmin vaihtoon säästääkseni heitä ensi viikon europeliin, Lehkosuo päätti. Lehkosuo kertoi Hongan tavoitteena olevan yksiselitteisesti mitali Veikkausliigassa.

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227