Otteluraportti: Tampere United - RoPS | Kierros 15 | Veikkausliiga 2008

TamU vs RoPS
5 0

Tiedot

Ottelupäivä: 02.08.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Heikki Pajunen
 
Yleisöä : 3.155

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 36 ::<br /> Maalit Min. 45 ::<br /> Maalit Min. 63 ::<br /> Maalit Min. 86 ::<br /> Maalit Min. 90 ::<br />
Vaihto ajassa 74 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juha Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Daniel Bauer Vaihto ajassa 83 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Antti Peura <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Philip Edeipo Vaihto ajassa 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juuso Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Varoitukset Min. 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/nurmela.jpg' /><br />Mika Nurmela Varoitukset Min. 48 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/bauer.jpg' /><br />Daniel Bauer Varoitukset Min. 63 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/pavlenko.jpg' /><br />Nickolay Pavlenko Suorat ulosajot Min. 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/kunda.jpg' /><br />Stephen Kunda

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
36Maalit TamU (Henri Myntti 1 - 0)
45Maalit TamU (Chris James rp. 2 - 0)
45VaroituksetMika Nurmela
45Suorat ulosajotStephen Kunda
48VaroituksetDaniel Bauer
63Maalit TamU (Chris James rp. 3-0)
63VaroituksetNickolay Pavlenko
74Kentälle Daniel Bauer (Keskikenttä)
 Vaihtoon Juha Majava (Keskikenttä)
83Kentälle Philip Edeipo (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Antti Peura (Hyökkääjä)
86Maalit TamU (Henri Myntti 4 - 0)
90Maalit TamU (Jonne Hjelm 5 - 0)
90Kentälle Zeddy Saileti (Keskikenttä)
 Vaihtoon Juuso Majava (Keskikenttä)

 Kooste

RoPS sai kylmää kyytiä Tampereella.

Tampere United oli tyly isäntä ja otti revanssin alkukauden tappiolleen lukemin 5-0.

Rovaniemen Palloseura kohtasi Tampere Unitedin Ratinan stadionilla poikkeuksellisesti jo lauantaina. Poikkeukselliseen ottelupäivään oli syynä isäntäjoukkueen Mestareiden liigan karsinnat. Toisen kierroksen toisessa osaottelussa tamperelaiset kohtaavat slovakialaisen Artmedian jo keskiviikkona 6.8.

RoPS voitti puolustavan mestarin kauden kotiavauksessaan maalein 2-1. Moni muukin joukkue on kokenut Keskuskentällä saman kohtalon, sillä RoPS on kotonaan yhä ilman tappiota. Lähtökohdat vierasotteluun ovat kuitenkin toisenlaiset. RoPS ei ollut onnistunut matkapeleissään hankkimaan kuin 2 pistettä jaossa olleista 18:sta, näin rovaniemeläiset ovat sarjan toiseksi heikoin vierasjoukkue FC KooTeePeen jälkeen. Olikin selvää, että myös vieraissa olisi tulosta tultava, jos RoPS aikoisi taistella ylemmän keskikastin sijoituksista.

RoPSin riveistä puuttuivat pitkäaikaispotilas Nichimunya Mweetwa, sormivaivainen Kalle Rönkkö ja Chileshe Chibwe, joka joutui jäämään sivuun nivusvamman takia. RoPS oli reissussa yhden maalivahdin voimin, sillä Nickolay Pavlenkon varamiehenä oli kenttäpelaaja.

Tampere vyörytti ja RoPS joutui alivoimalle

RoPS aloitti pelin vahvasti. Laitapuolustaja Antti Uimaniemi pääsi aivan alkuhetkillä kokeilemaan laukaustaan. RoPS sai useamman kulmapotkun, ja Mika Nurmela pääsi kokeilemaan vapaapotkuaan hyvästä paikasta. Näitä ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään. Ote siirtyi isäntäjoukkueelle ja kärkipelaaja Henri Myntti onnistui maalinteossa, kun ottelua oli pelattu 36 minuuttia. Näin aiemmin topparina pelannut Myntti onnistui jälleen maalinteossa. Unitedin vahva meno jatkui ja hyökkäykset vyöryivät kohti rovaniemeläisten maalia. Ratkaisevaksi nousi monien mielestä kyseenalainen rangaistuspotku. Erotuomari Heikki Pajusen mielestä Stephen Kunda rikkoi Mynttiä rangaistusalueella, pallo vietiin pilkulle ja Kunda sai katsella punaista korttia. Chris James ampui pallon varmasti maaliin ja tilanne oli ensimmäisen puoliajan lopuksi jo 2-0.

Toiselle puoliajalle RoPS joutui alivoimalla. Zeddy Saileti pääsi ampumaan vaparin hyvästä paikasta, mutta ilman tulosta. RoPSin ilta synkkeni entisestään, kun TamU pääsi ylivoimahyökkäykseen ja maalivahti Pavlenko joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon toimitti maaliin jälleen Chris James.

Tampereen juhlaa jatkoivat vielä Myntti toisella maalillaan ja Jonne Hjelm. Ottelun päättyessä taululla olivat murskaluvut 5-0. RoPSilla oli edessään pitkä kotimatka tyhjin käsin.

RoPS leirissä purtiin hammasta

- Kyllä ottelusta jäi paljon hampaankoloon. Emme olleet missään nimessä niin huonoja kuin loppunumerot näyttivät. Kyllä me kärsimme tänään tuomarivirheistä. Stephen ei tehnyt mitään virhettä, mutta tuomiona oli rangaistuspotku ja ulosajo, RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi tilitti.

- Ei tässä silti selittelyt auta. Meillä oli paikkamme tehdä maali ensimmäisellä puoliajalla, mutta kun etsikkoaikaa ei käytetty, pääsi kaveri rankaisemaan. Maalintekijää tässä kaivataan, toivottavasti Francis Kombe saapuu pian ja ”Drogba” tervehtyy. Tässä eivät kuitenkaan selittelyt auta. Tappio tuli ja on keskityttävä seuraavaan peliin, Turpeenniemi jatkoi.

- Tappion lisäksi ottelu toi paljon ongelmia RoPSille. Kunda tienasi ulosajollaan kahden ottelun pelikiellon, ja puolustuksen tukipilarin korvaaminen on erittäin vaikeaa.

Markku Saukko