Otteluraportti: RoPS - KuPS | Kierros 13 | Veikkausliiga 2008

RoPS vs KuPS
4 0

Tiedot

Ottelupäivä: 21.07.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Antti Munukka
 
Yleisöä : 1.735

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 69 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juha Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Philip Edeipo Vaihto ajassa 84 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Antti Peura <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Titi Essomba Vaihto ajassa 84 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Daniel Bauer <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Maalit Min. 6 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/chibwe.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Maalit Min. 27 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/chibwe.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Maalit Min. 76 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/nurmela.jpg' /><br />Mika Nurmela Maalit Min. 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/majavajuha.jpg' /><br />Juha Majava Syötöt Min. 6 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/saileti.jpg' /><br />Zeddy Saileti Syötöt Min. 27 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/edeipo.jpg' /><br />Philip Edeipo Syötöt Min. 76 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/majavajuha.jpg' /><br />Juha Majava

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
06MaalitChileshe Chibwe (1 - 0)
06SyötötZeddy Saileti (1 - 0)
27MaalitChileshe Chibwe (2 - 0)
27SyötötPhilip Edeipo (2 - 0)
69Kentälle Philip Edeipo (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Juha Majava (Keskikenttä)
76MaalitMika Nurmela (3 - 0)
76SyötötJuha Majava (3 - 0)
84Kentälle Titi Essomba (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Antti Peura (Hyökkääjä)
84Kentälle Zeddy Saileti (Keskikenttä)
 Vaihtoon Daniel Bauer (Keskikenttä)
90MaalitJuha Majava (4 - 0)

 Kooste

RoPS jyräsi tehottoman KuPSin

Sarjanousijat RoPS ja KuPS kohtasivat TV-ottelussa Rovaniemellä. Kotijoukkue käytti tilanteensa hyväkseen, kun vierailija sortui tehottomuuteen hyökkäysalueella. RoPS kuritti vieraitaan maalein 4-0. RoPSin maalintekijöinä kunnostautuivat Chisleshe Chibwe kahdesti, Mika Nurmela ja Juha Majava.

Viime kaudella Ykkösessä KuPS ja RoPS olivat ylitse muiden. KuPS voitti sarjan ja nousi suoraan Veikkausliigaan lopulta pisteen erolla, vaikka RoPSin johto oli kauden mittaan parhaimmillaan jo kahdeksan pistettä. RoPS nousi sarjaporrasta ylemmäs karsintojen kautta. Nyt kyseessä oli tärkeä kuuden pisteen ottelu, sillä voitolla RoPSilla oli mahdollisuus karistaa karsijan paikalla oleva KuPS jo 10 pisteen päähän. Vastaavasti voitolla KuPS olisi noussut jo neljän pisteen päähän rovaniemeläisistä.

RoPSin hyökkäysvoima myrkkyä KuPSille

Ottelu alkoi isäntien hallinnassa ja nopea maali vapautti RoPSin pelin. Jo ottelun kuudennella minuutilla Chileshe Chibwe haistoi Zeddy Sailetin pitkän pallon ja ohjasi sen kaukaa päällään ohi vastaan tulleen Ville Iiskolan. Maalin jälkeen KuPS pystyi lähinnä vastaiskuilla uhkaamaan isäntien maalia. KuPS pelasi pallon usein hyvin hyökkäysalueelle, mutta keinot loppuivat RoPSin tiiviin puolustuksen edessä. Muutamaan otteeseen RoPS-vahti Kalle Rönkkö joutui tosissaan torjuntatöihin. RoPSin nopea lyhytsyöttöpeli oli myrkkyä KuPSin kankealle puolustukselle, ottelu olisikin voinut ratketa nopeammin ilman Ville Iiskolan huipputorjuntoja. Etenkin kokenut Harri Ylönen oli laidallaan jatkuvasti Titi Essomban vietävissä. Chibwe iski toistamiseen pelikellon näyttäessä 27. minuuttia. Patrik Turunen pääsi Sailetin syöttöön päineen väliin, mutta epäonnistunut purku ajautui nopealle sambialaiselle, joka ampui pallon varmasti alanurkkaan. Molemmat avausjakson maalit syntyivät tilanteista, joita edelsi KuPSin hyökkäys. Näin toteutui jalkapallon perusviisaus; jos et itse käytä paikkojasi, vastustaja käyttää.

KuPSin selkäranka napsahti toisella jaksolla

Toisella puoliajalla KuPSin valmentaja Kai Nyyssönen haki vaihdoilla hyökkäysvoimaa. Hasan Sesay tuli kentälle puolustukseen, jolloin Echiabi Okodugha siirrettiin ylemmäs. KuPS yrittikin rajusti saada hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta keskialue pysyi tiiviisti RoPSin hallussa. Ottelun 76. minuutilla Mika Nurmela teki 3-0, ja loppu oli pelkkää kosmetiikkaa. Vaihdosta kentälle tullut Juha Majava lisäsi kuopiolaisten tuskaa komealla laukauksellaan peliajan ollessa jo täynnä.

RoPSin riveissä monta onnistujaa

RoPS pelasi joukkueena vahvan ottelun. Chibwe onnistui erinomaisesi tehden kaksi maalia. Konkari Sailetin meno ei hyydy, vaan hän oli jälleen järjestämässä kahta maalia. Keskikentällä Chanda Mwaba on löytänyt todellisen tasonsa ja ihastuttaa yleisö taitavilla harhautuksillaan ja syötöillään. Kalle Rönköllä oli tänään hyvä päivä, sillä ottelu olisi voinut saada toisenlaisen luonteen, jos maalivahti ei olisi ottanut varmasti kuopiolaisten muutamia laukauksia. Puolustuslinja selvisi nyt puhtain paperein. Kotikentän ote pitäisi vain saada siirrettyä myös vieraskentälle, jolloin "siniset" olisivat pian mitalitaistelussa mukana.

Bondarenko: Kauden parhaimpia

RoPSin virolaisvenäläinen valmentaja Valeri Bondarenko hymyili tyytyväisenä, kun joukkue päätti sarjan avauspuolikkaan komeaan 4-0 -voittoon Kuopion Palloseurasta.
- Vaikea verrata otteluita toisiinsa, mutta kyllä tämä oli kauden parhaimpia esityksiä. Ehkä avausottelu Turussa Interiä vastaan oli pelillisesti vieläkin parempi, vaikka se kääntyikin lopun hetkillä tappioksi, Bondarenko totesi.
- Tarkoitus oli pelata aggressiivisesti heti alusta alkaen ja siinä myös onnistuttiin. 19 pistettä sarjan avauspuoliskolta on hyvin, paremmin kuin uskalsimme odottaa. Sarja on erittäin tasainen, mutta en lähde arvioimaan, kenestä tulee mestari tai ketkä ovat sarjan päättyessä mitaleilla.

Vaikka RoPSin hyökkäyskalusto vaikuttaa vahvalta ja reservissä on vielä polvivaivaansa paranteleva Nchimunya Mweetwa, niin tästä huolimatta Bondarenko vahvistaisi joukkuetta mieluummin hyökkäyspään kuin puolustuslinjan osalta. RoPS hakea aktiivisesti hyökkääjää riveihinsä, sillä Mweetwan paluu kentille saattaa viivästyä entisestään. Mweetwan polvi ei ole parantunut odotusten mukaisesti ja maanantain tiedon mukaan mies lepää ainakin vielä seuraavan Inter-pelin.

KuPSin valmentaja Kai Nyyssönen tunnusti rehdisti kotijoukkueen paremmuuden. Ottelun ratkaisu syntyi Nyyssösen mukaan jo alkuhetkillä, kun Chileshe Chibwen hieman onnekaskin pusku leijaili komeasti kuopiolaismaalin ylänurkkaan.
- Se maali tuli kuin puskista ja teki pelimme vaikeaksi. Kun perään tuli nopeasti toinen takaisku, siitä sillasta oli todella hankala nousta. Sama kuvio on toistunut tämän kauden peleissä turhankin usein. Oli meilläkin omat paikkamme varsinkin avausjaksolla, mutta ne menivät naatiskeluksi.

Jalkapallo on maalintekopeliä ja siinä RoPS oli tänään taitavampi ja vahvempi.
- Vaikka tappioasemassa oltiin, niin silti olisin odottanut hieman ryhdikkäämpää otetta. Loppua kohden pelimme meni moraalittomaksi. Tässä on tiukka mietinnän paikka, sillä meille on tehty jo 25 maalia, Nyyssönen kommentoi.

KuPSin keskikentän uurastaja Tero Taipale palasi pitkästä aikaa tutulle Keskuskentälle, missä hän pelasi viimeksi RoPS-paidassa kymmenisen vuotta sitten kausilla 1997-98. Paluu olisi voinut sujua Taipaleen mielestä hieman miellyttävimmissä merkeissä.
- Tiesimme tasan tarkkaan RoPSin vahvuudet. Joukkue puolustaa kurinalaisesti kuudella miehellä ja hyökkää aggressiivisesti neljällä. Tätä kuviota emme tänään saaneet murrettua. Harmittaa sikäli, että meilläkin oli paikkoja. Niitä ei saatu sisään ja vastahyökkäyksistä RoPS iski molemmat avausjakson maalinsa. Emme olleet kaksinkamppailuissa riittävän aggressiivisia, Taipale totesi.

RoPSin kahden maalin isä Chileshe Chibwe oli tyytyväinen suoritukseensa. Sambialainen tuplasi kauden maalisaldonsa ja nousi neljällä osumalla joukkueen maalisaldon kärkipaikalle.
- Nyt tuli onnistumisia, se on hyvä juttu. Kyllä tämä oli kauden parasta peliä. Hallitsimme peliä, vaikka nurmi oli sateen jäljiltä todella liukas ja pallon hallinta vaikeaa.

Chibwen mielestä RoPSilla on mahdollisuuksia taulukossa vaikka kuinka korkealle, jos hyökkäävä pelityyli tuo tulosta jatkossakin.
- Mahdollisuuksia on jopa kolmanneksi tai neljänneksi, Chibwe totesi naureskellen.