ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: VPS - RoPS | Kierros 12 | Veikkausliiga 2008

VPS vs RoPS
1 0

Tiedot

Ottelupäivä: 13.07.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Ville Järvenpää
 
Yleisöä : 2.778

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 54 ::<br />
Vaihto ajassa 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Zeddy Saileti <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Daniel Bauer Vaihto ajassa 68 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Antti Peura <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Titi Essomba Varoitukset Min. 12 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/bauer.jpg' /><br />Daniel Bauer

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
12VaroituksetDaniel Bauer
45Kentälle Daniel Bauer (Keskikenttä)
 Vaihtoon Zeddy Saileti (Hyökkääjä)
54Maalit VPS (Raphael Edereho 1 - 0)
68Kentälle Titi Essomba (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Antti Peura (Hyökkääjä)

 Kooste

RoPS yhä ilman vierasvoittoa

Kauniissa kesäsäässä pelattu RoPSin ja Vaasan Palloseuran ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen kotijoukkueen niukkaan 1 – 0 voittoon. Isäntien maalista vastasi aikanaan RoPSin paidassa pelannut Raphael Edereho. RoPSin epäonnensoturi oli muuten hyvän ottelun pelannut Chanda Mwaba, joka epäonnistui rangaistuspotkussa ottelun viime hetkillä.

Vaasan ja Rovaniemen Palloseurojen kohtaamisella oli mielenkiintoiset lähtökohdat. Kauden aikana VPS oli etenkin kotonaan pelannut tiivistä puolustuspeliä, eikä ollut hävinnyt Hietalahdessa kertaakaan. Vastaavasti vierasjoukkue oli yllättänyt tehokkaalla hyökkäyspelillään. Vieraspeleissä RoPSin otteet eivät ole olleet kotiotteluiden veroisia, ja ennen Vaasan matkaa joukkue oli vielä ilman vierasvoittoa.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä. Hyväkuntoisella nurmella RoPS pyöritti nättiä lyhytsyöttöpeliä. Vaasa lähti liikkeelle hyvin tarkalla puolustamisella, eikä hyviä maalipaikkoja auennut kummallekaan. Vähitellen ote siirtyi yhä enemmän vaasalaisille. Erityisesti Antonio Unitile ja Jyri Hietaharju olivat vaarallisia. VPS:n painostuksen katkaisi RoPSin vastahyökkäys noin 25 minuutin kohdalla, jossa Antti Uimaniemi järjesti Philip Edeipon vetopaikkaan, mutta laukaus viuhui ohi. Molemmat joukkueet loivat vaarallisimmat paikkansa kulmapotkuista. Puoliajalle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Puoliajalla RoPS suoritti vaihdon, jossa kentän jätti Daniel Bauer, ja tilalle tuli, jo 265:een liigaotteluunsa, Zeddy Saileti. VPS aloitti puoliajan rajulla rynnistyksellä. Raphael Edereho otti pallon selvästi kädellä haltuunsa, mutta erotuomarin pilli ei soinut. RoPSin puolustus jäi ihmettelemään tilannetta, ja Edereho pääsi peräti kolmeen otteeseen kokeilemaan Kalle Rönkön näppien pitävyyttä. Rönkkö selvitti tilanteen kulmapotkuksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta Edereho ei tällä kertaa erehtynyt, vaan siirsi kotijoukkueen ansaitusti johtoon. Avausmaalia edeltäneestä tilanteesta jäi siis jossiteltavaa.

Johtoasemassa VPS pääsi toteuttamaan parhaiten osaamaansa pelin osa-aluetta, eli tiivistä puolustuspeliä. RoPS hallitsi kenttää, mutta syöttely oli pikkunäppärää ja suoraviivaiset ratkaisut puuttuivat. Usein VPS pääsi vastaiskuihin ja toimitti kertaalleen pallon RoPSin maaliinkin, mutta osuma hylättiin paitsiona. RoPS vaihtoi pikkuvaivoista kärsivän Titi Essomban Antti Peuraan. Peliajan lähetessä loppuaan RoPS sortui heittelemään pitkää palloa. Nämä Vaasan topparikaksikko hoiteli varmoin ottein. Vaasalaispelaajan loukkaantuminen ottelun loppuhetkillä toi peräti neljä minuuttia lisäaikaa. Aivan lisäajan lopulla Antti Peuraa rikottiin varoituksen arvoisesti rangaistusalueella ja pallo tuomittiin rangaistuspilkulle. Sankarin viittaa soviteltiin jo Chanda Mwaban harteille, mutta nuorukainen ampui pallon vasemman alanurkan ohi. Heti tämän jälkeen ottelu päättyi. Piste karkasi rovaniemeläisiltä harmittavalla tavalla. Ottelun hahmoja olivat vaasalaisista Ansi Agolli ja Toni Björk. RoPSin paras oli epäonnistuneesta rangaistuspotkusta huolimatta Mwaba. Mika Nurmela pelasi jälleen kelpo pelin. Samoin Janne Turpeenniemi nousi ajoittain laidaltaan vaarallisesti, ja Kalle Rönkkö esitti hyviä torjuntoja.

RoPSin leirissä pettyneitä ilmeitä

RoPSin pelaajat ja joukkueenjohto eivät luonnollisesti olleet tyytyväisiä tappioon päättyneen ottelun jälkeen.
- Meidän esityksemme oli tänään saamaton. Juoksuintoa ja taistelutahtoa puuttui. Keskikentällä pyöritimme peliä ajoittain näyttävästi, mutta emme pystyneet murtamaan Vaasaan tiivistä puolustusta, joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi kertoi.

RoPSilaisilla jäi myös jossiteltavaa.
- Edereho otti pallon täysin selvästi kädellä haltuunsa. Myös vaasalaiset myönsivät tilanteen. Tilanne oli niin selvä, että kaikki lopettivat pelaamisen ja oikeastaan Edereho ja Rönkkö pelasivat kahdestaan, Turpeenniemi kommentoi erikoista tilannetta ennen VPS:n maalia. Turpeenniemen mukaan tuomari oli niin hyvin sijoittunut, että hänen olisi pitänyt nähdä tilanne. RoPSille tarjoutui mahdollisuus ottelun viime hetkillä tasoittaa peli rangaistuspotkusta.
- Lopussa meille tarjottiin pistettä, mutta se ei kelvannut. Paineet olivat ottelun lopussa kovat, sillä Chanda tiesi ottelun päättyvän siihen tilanteeseen. Silti ammattimiehen pitäisi paineet kestää. Ainahan voidaan jälkikäteen spekuloida, että olisiko meidän pitänyt laittaa joku kokeneempi kaveri ampumaan, mutta Chanda on meillä pilkut aina varmasti maaliin ampunut. Joskus vain käy näin, Turpeenniemi päätti.

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227