ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - FC Lahti | Kierros 9 | Veikkausliiga 2008

RoPS vs FC Lahti
2 2

Tiedot

Ottelupäivä: 26.06.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Heikki Pajunen
 
Yleisöä : 1.289

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 74 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juha Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Vaihto ajassa 87 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juuso Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Titi Essomba Maalit Min. 56 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/kulik.jpg' /><br />Aleksandr Kulik Maalit Min. 73 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/essomba.jpg' /><br />Titi Essomba Syötöt Min. 56 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/edeipo.jpg' /><br />Philip Edeipo Varoitukset Min. 29 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/nurmela.jpg' /><br />Mika Nurmela
Maalit Min. 18 ::<br /> Maalit Min. 65 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
18Maalit FC Lahti (Eero Korte 0 - 1)
29VaroituksetMika Nurmela
56MaalitAleksandr Kulik (1 - 1)
56SyötötPhilip Edeipo (1 - 1)
65Maalit FC Lahti (Eero Korte 1 - 2)
73MaalitTiti Essomba (Eero Korte 1 - 2)
74Kentälle Zeddy Saileti (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Juha Majava (Keskikenttä)
87Kentälle Titi Essomba (Keskikenttä)
 Vaihtoon Juuso Majava (Keskikenttä)

 Kooste

FC Lahti ei onnistunut murtamaan RoPSin kotitaikaa

FC Lahti jatkoi vierasotteluiden putkeaan kauden pisimmällä reissulla Rovaniemen Palloseuran vieraaksi. Rovaniemeläisyleisöä kiinnosti erityisesti valmentaja Ilkka Mäkelän ja keskikenttämies Mika Hännisen paluu entiselle kotikentälleen. Sarjanousija RoPS on ollut Veikkausliigan yllättäjä ja erityisen vahva kotonaan, jossa se ei ollut hävinnyt vielä yhtään liigaottelua.

RoPSin ja FC Lahden sateisessa säässä pelattu kamppailu päättyi pistejakoon 2-2. Lahden sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Eero Korte. Isäntien maaleista vastasivat Aleksandr Kulik ja ottelun paras pelaaja Titi Essomba.

Korte karkasi maalintekoon

Ottelu käynnistyi RoPSin painostuksella. Keskialueella Mika Nurmela ja etenkin Chanda Mwaba pystyivät hallitsemaan peliä. Lahden kärki Rafaelin kanssa isäntien puolustus sai olla kuitenkin koko ajan varuillaan. Ottelun alkuhetkistä lähtien kamerunilainen Titi Essomba viiletti laidallaan pitelemättömästi ja hakeutui useisiin maalipaikkoihin. Erityisesti Konsta Hietanen ja Kalle Eerola olivat vaikeuksissa kamerunilaisen kanssa. Ottelu sai yllättävän käänteen RoPSin loistavaa maalipaikkaa seuranneen kulmapotkun jälkeen. Muuten entisellä kotikentällään vaisusti esiintynyt Mika Hänninen tavoitti pitkällä avauksella Eero Korteen, joka karkasi puolesta kentästä läpi viimeistelleen taidokkaasti 0 – 1. Johto-osuman jälkeen Lahti puolusti kontrolloidusti, ja RoPSin avoimet maalipaikat jäivät vähiin. Nurmela taklasi kortin arvoisesti Henri Toivomäkeä, joka joutui jättämään kentän tällin saatuaan.

Lahti opetti isäntiään

Toinen puoliaika jatkui RoPSin painostuksella. Nurmelan antaman kovan vaparin jatkoi maalille Philip Edeipo, ja maalinedusruuhkasta toppari Kulik survoi pelin tasoihin. Ottelun 65. minuutilla tapahtui nopeasti paljon, ja samalla RoPS sai oppitunnin siitä, että peli jatkuu tuomarin vihellykseen asti. Edeipo kaadettiin aivan rangaistusalueen rajalla. Erotuomari Pajusen pilli ei soinut RoPSin pelaajien ja yleisön vaatimuksista huolimatta. Lahti lähti nopeaan vastaiskuun ja Korte kiitti, karkasi ja viimeisteli toistamiseen. Lahden molemmat maalit tulivat RoPSin selkeistä puolustusvirheistä. Erikoistilanteissa varmistavat pelaajat unohtivat porrastaa, jolloin heidät oli helppo ohittaa.

Vauhdikas loppu

RoPS ei kuitenkaan taipunut. Kotijoukkueen tähdeksi nousi Essomba, joka tasoitti ottelun upealla laukauksella takanurkkaan, kun noin vartti peliaikaa oli jäljellä. Kumpikin joukkue haki tämän jälkeenkin voittomaalia. Mwaba oli päästä ampumaan avopaikasta, mutta pallo pomppasi epätasaisella kentällä tavoittamattomiin. Ottelun ollessa yliajalla Lahden vaihtomiehet olivat ottaa koko pistepotin mustapaitojen matkaan. Ensin Kalle Rönkkö torjui vaivoin Drillon Shalan vedon ja sitten Jonne Kemppinen puski avopaikasta yli. Ottelun jälkeen Lahden käskyttäjä Mäkelä totesi RoPSin olleen paha vastustaja. Mäkelän mukaan huono kenttä karsi pois hienoudet, mutta totesi sen samalla tavalla vaikuttaneen myös kotijoukkueen peliin.

Berat Sadik kiitti lahtelaisia yhteisistä vuosista

Otteluun toi oman lisämausteensa Lahden tähtihyökkääjä Berat Sadikin toistaiseksi viimeinen esiintyminen Veikkausliigassa. Ottelun jälkeen Sadik kommentoi ensin peliä.
- Tiesimme, että tästä tulee meille vaikea ottelu. RoPS oli hieman niskanpäällä ja saamme olla tyytyväisiä pisteeseen. Omaan peliini en ole oikein tyytyväinen, koska en päässyt tänään maalipaikkoihin. Sadik halusi vielä hyvästellä FC Lahden ja sen kannattajat.
- Bundesliigaan siirtyminen on minulle suuri unelma. Lahdessa viettämäni vuodet ovat olleet upeita. Kiitän seuraa siitä, että olen saanut pelata ja kehittyä Lahdessa. Erityisesti kiitän kannattajia, jotka ovat aina olleet todella hienoja minua kohtaan.

Mika Nurmela: Meidän päät eivät painu tappioasemassakaan

RoPSin kapteeni Mika Nurmela oli ottelun jälkeen harmissaan.
- Olimme kyllä hieman niskanpäällä ottelussa, mutta Lahti rokotti tehokkaasti virheistä. Oli kyllä käsittämätöntä, että Korte teki kaksi täysin samanlaista maalia karkaamalla puolesta kentästä läpi. Olimme puhuneet juuri tästä, että omissa kulmissa jätetään ainakin kolme miestä alas ja sitten käy näin.
Toinen Lahden maali korpesi Nurmelaa erityisesti.
- Tuomari jätti viheltämättä meille täysin selvän vaparin ja sitten Lahti iski. Silloin minusta tuntui, että taas meitä potkitaan päähän. Onneksi tämä joukkue on nyt sellainen, etteivät sen päät painu edes tappioasemassa.
Saksassa pitkään pelannut ”Nure” toivotti Sadikille onnea ammattilaisuralle.
- Saksa on kova maa mennä pelaamaan. Olen kuitenkin varma, että Berat käyttää tilaisuutensa ja luo pitkän ja menestyksekkään uran ulkomailla.

Valeri Bondarenko: Jännitystä riitti

RoPSin päävalmentaja Bondarenko huokaili ottelun jälkeen.
- Tämä peli oli erittäin jännittävä meille valmentajille ja varmasti myös yleisölle. Teimme kahteen kertaan samat virheet, joista vastustaja pääsi rokottamaan. Meillä oli pitkän tauon jälkeen hieman vaikea päästä pelirytmiin kiinni. Kokonaisuudessaan Bondarenko oli suhteellisen tyytyväinen sarjakakkosta vastaan hankittuun pisteeseen.

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227