Otteluraportti: FC Haka - RoPS | Kierros 8 | Veikkausliiga 2008

FC Haka vs RoPS
3 1

Tiedot

Ottelupäivä: 26.05.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Ville Järvenpää
 
Yleisöä : 2.368

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 7 ::<br /> Maalit Min. 28 ::<br /> Maalit Min. 57 ::<br />
Vaihto ajassa 72 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Antti Peura <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Juha Majava Maalit Min. 36 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/majavajuha.jpg' /><br />Juha Majava Syötöt Min. 36 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/essomba.jpg' /><br />Titi Essomba Varoitukset Min. 42 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/turpeenniemi.jpg' /><br />Janne Turpeenniemi Varoitukset Min. 71 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/kulik.jpg' /><br />Aleksandr Kulik

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
07Maalit FC Haka (1 - 0)
28Maalit FC Haka (2 - 0)
36MaalitJuha Majava (2 - 1)
36SyötötTiti Essomba (2 - 1)
42VaroituksetJanne Turpeenniemi
57Maalit FC Haka (Pietari Holopainen 3 - 1)
71VaroituksetAleksandr Kulik
72Kentälle Juha Majava (Keskikenttä)
 Vaihtoon Antti Peura (Hyökkääjä)

 Kooste

RoPSin putki poikki Valkeakoskella

RoPS joutui tuplaottelumatkalleen pahasti raajarikkoisena. Uusin potilas on Nchimunya Mweetwa, joka joutui jättämään väliin Veikkausliigan viimeisen kevätkierroksen ottelun Hakaa vastaan. Hän on pois myös etelän reissun toisesta pelistä, Suomen Cupin ottelusta IK Myrania vastaan. Pahimmassa tapauksessa ”Metu” voi olla pitempäänkin sivussa. Niinpä valmentaja Valeri Bondarenkolla oli tavallistakin enemmän pohdiskeltavaa ennen ottelun alkua.

Ottelu pelattiin kesäisessä säässä legendaarisella Tehtaan kentällä. Yleisöä oli paikalla kolmisen tuhatta, sillä Valkeakosken koululaiset pääsivät peliin ilmaiseksi. RoPS lähti liikkeelle viiden miehen keskikentällä Zeddy Sailetin jäädessä yksin kärkeen. Ottelun alussa kotijoukkue Haka rynnisti vahvasti ja iskikin nopean avausmaalin. Ottelua oli pelattu vain seitsemän minuuttia, kun Mikko Innanen toimitti pallon Kalle Rönkön selän taakse Toni Lehtisen syötöstä. Maalin jälkeen kenttätapahtumat olivat varsin tasaisia, mutta Haka iski hyökkäyksissään vaarallisemmin. Vierailija pääsi paremmin peliin mukaan vasta varttitunnin pelin jälkeen. RoPS näytti olevan huonosti valmistautunut otteluun, vaikka oli matkustanut jo edellisenä päivänä Tampereelle välttääkseen pitkän matkan rasitusten vaikutukset peliin.

RoPSin valmentaja Bondarenko päätti palata tutumpaan pelisysteemiin ja nosti Chibwen ylemmäksi hyökkäykseen. Vaikka kenttätapahtumat tasoittuivatkin, niin seuraavan maalin teki jälleen kotijoukkue. Hakan taitavan veteraanipelaajan Valeri Popovitsin antamasta vapaapotkusta toppari Jarkko Okkonen puski pallon toistamiseen vierasjoukkueen maaliin. RoPS oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella todella vaikeuksissa. Puolen tunnin pelin jälkeen Haka johti 2 – 0. Erityisesti Hakan nopeat laiturit Mikot Innanen ja Manninen aiheuttivat vaikeuksia RoPSin puolustukselle. Myös Toni Lehtinen ja Cheyne Fowler olivat vaarallisia.

RoPS ei kuitenkaan luovuttanut. Parhaiten pelissä mukana olivat Chileshe Chibwe, Chanda Mwaba ja Titi Essomba. Essomba taituroi hyökkäysalueella ja pelasi Juha Majavan laukaisupaikkaan. Majavan tarkka laukaus upposi takanurkkaan ohi Haka-vahti Aleksadr Dovbnyan. Maali oli RoPSin oman kasvatin kauden ensimmäinen. Tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa.

Toisen jakson alussa RoPS haki pirteästi tasoitusta. Jaksoa oli pelattu vajaa vartti, kun kylmää vettä kaadettiin RoPSin niskaan. Haka sai kulmapotkun hieman kyseenalaisesti, ainakin katsomoon näytti, että pallo ylitti päätyrajan Hakan pelaajan kosketuksen jälkeen. Kulman jälkitilanteesta Pietari Holopainen tyrkkäsi jo ratkaisevan tuntuisesti 3 – 1. Tämän jälkeen Hakalla ei ollut kiirettä. RoPS vaihtoi Majavan pois, jolloin Antti Peura tuli kärkeen ja Chibwe siirtyi omalle paikalleen laitaan. RoPSin toppari Kulik pääsi puskemaan kulmapotkun jälkeen vain hieman yli maalin. Tämän jälkeen vierailija ei enää saanut juuri mitään aikaan. Haka kontrolloi ottelun loppua ja otti loppujen lopuksi ansaitun voiton. Ottelun parhaana palkittiin Hakan Jarkko Okkonen. RoPSin Chanda Mwaba palkittiin ottelun kolmanneksi parhaana.

RoPSin kuuden tappiottoman ottelun putki siis katkesi. Alkukauden saldo, kolme voittoa, kolme tasapeliä, kaksi tappiota ja kaksitoista pistettä on kuitenkin erinomainen. Sarjan keskikasti on tiivis, sillä Haka on vain pisteen RoPSia perässä. Tauko tulee RoPSille hyvään aikaan. Toivottavasti sairastupa tyhjenee EM-kisojen aikana.

"Akut tyhjinä ja petrooli lopussa"

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi ei selitellyt kauden toista tappiota.

Haka lopetti RoPSin kuuden tappiottoman pelin sarjan 3-1 -voitolla Tehtaan kentällä.

- Tämä peli oli liikaa tähän neljän viikon avausjaksoon. Akut oli tyhjinä ja petrooli oli lopussa, Turpeenniemi totesi ja tunnusti auliisti kotijoukkueen paremmuuden.

- Hieman tarkemmalla pelillä ja aggressiivisemmalla asenteella Hakan ensimmäinen ja toinen maali olisivat olleet estettävissä, mutta nyt virtaa ei riittänyt. Selvästi näki, että väsymys painoi ja sen myötä keskittyminen herpaantui, Turpeenniemi jatkoi.

Tappiosta huolimatta Turpeenniemi oli tyytyväinen joukkueen kokonaispanokseen toukokuun tiukassa kahdeksan pelin alkurypistyksessä.

Jakso alkoi ja päättyi 3-1 -tappioihin (Inter ja Haka), mutta niiden välissä RoPS pelasi kuusi tappiotonta ottelua ja taisteli mahtavan joukkuehengen siivittämänä komeasti 12 pinnaa. Se on enemmän, kuin kukaan uskalsi nousijajoukkueelta odottaa.

- Tyytyväinen pitää olla ja tästä on hyvä jatkaa. Tiedetään, että ketään ei tarvitse kumarrella. Toisaalta sekin tiedetään, että heti hävitään, jos asenne ei ole kohdallaan, Turpeenniemi painottaa.

RoPS ei pääse vielä palauttelemaan tiukan ottelurypistyksen kolhuja ja mustelmia, sillä tiistaina on edessä cupin ottelu Alavetelissä Kolmosen joukkuetta IF Myrania vastaan. Sen RoPS joutuu pelaamaan ilman virolaistoppari Aleksander Kulikia, joka sai varoitustilinsä täyteen Valkeakoskella.