Otteluraportti: RoPS - MYPA | Kierros 4 | Veikkausliiga 2008

RoPS vs MYPA
1 1

Tiedot

Ottelupäivä: 11.05.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Tony Asumaa
 
Yleisöä : 1.672

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 78 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Chanda Mwaba <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Chileshe Chibwe Maalit Min. 41 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/saileti.jpg' /><br />Zeddy Saileti Syötöt Min. 41 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/uimaniemi.jpg' /><br />Antti Uimaniemi
Maalit Min. 45 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
41MaalitZeddy Saileti (1 - 0)
41SyötötAntti Uimaniemi (1 - 0)
45Maalit MYPA (Tarmo Neemelo 1 - 1)
78Kentälle Chileshe Chibwe (Keskikenttä)
 Vaihtoon Chanda Mwaba (Keskikenttä)

 Kooste

RoPS joutui tyytymään tasapeliin

Rovaniemen Keskuskentällä käytiin tiukka kamppailu sarjapisteistä RoPSin ja Myllykosken Pallon välillä lähes arktisissa olosuhteissa. Lämpötila oli hädin tuskin nollan yläpuolella ja päivällä maahan satanut lumi oli pehmittänyt kentän.

Ottelun alussa vierailija MyPa oli selvästi valmiimpi peliin kuin kotijoukkue. Etenkin Saku Puhakainen ja Tarmo Neemelo aiheuttivat vaikeuksia RoPSin puolustukselle ja vierasjoukkueella oli parikin maalipaikkaa, jotka Kalle Rönkkö kuitenkin selvitti. Vartin pelin jälkeen ottelu tasaantui ja kääntyi isäntien hallinnaksi. Mika Nurmela ja Daniel Bauer saivat keskikentän haltuunsa ja tämä avasi isännille mahdollisuuden rakennella nättejä hyökkäyskuvioita. Laitapuolustaja Janne Turpeenniemi nousi usein vaarallisesti ja järjesti paikkoja Zeddy Sailetille ja Nchimunya Mweetwalle. MyPan maalivahti Janne Korhonen pelasi erinomaisen ottelun ja torjui näyttävästi konkari Sailetin laukauksen. Myös Titi Essomba oli alati vaarallinen, ja MyPan Heikki Pulkkinen ei tuntunut saavan mitenkään nopeaa kamerunilaista aisoihin. Kuitenkin pallon saadessaan MyPa iski vaarallisesti vastaan. Antti Uimaniemellä oli laidallaan vaikeuksia ja lisäksi RoPSin topparipari Stephen Kunda ja ”Sasha” Kulik eivät tuntuneet saavan Tarmo Neemeloa aisoihin.

RoPSin avausmaali syntyi, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelaamatta viitisen minuuttia. Antti Uimaniemi tekin laidallaan onnistuneen nousun, keskitti takatolpalle ja paikalle hiipi ensimmäisenä vanha kettu Zeddy Saileti, joka pyssytti pallon maalin ylänurkkaan. Samalla syntyi Sailetin 60. maali Veikkausliigassa. Maalin jälkeen RoPSin ote hieman herpaantui. Ilmeisesti pelaajat odottelivat jo puoliaikavihellystä, kun Saku Puhakainen karkasi laidalta ja laukoi pallon tolppaan. Kentälle kimmonneen pallon iski maaliin Tarmo Neemelo, joka oli maalin edessä käsittämättömän vapaana.

Toisella puoliajalla RoPS painosti ja sai luotua monia hyviä maalipaikkoja. Lähimpänä onnistumista oli Mweetwa, jonka terävän laukauksen Korhonen torjui vaivoin kulmaksi. Maalipaikkoja aukeni myös Sailetille, myös Daniel Bauer ampui kaukaa vain aavistuksen ohi. MyPan valmentaja Janne Hyppönen joutui tekemään taktisen vaihdon puolustuspelin tiivistämiseksi. Ilari Äijälä otettiin sivuun ja tilalle tuli uusi-seelantilanen Adrain Webster.. Vaihdon seurauksena Titi Essomban nousut saatiinkin hieman paremmin kiinni. MyPa pystyi kokonaisuudessaan puolustamaan tiiviisti, eivätkä lukuisat kulmapotkut ja erikoistilanteetkaan tuoneet kotijoukkueen kannalta toivottua tulosta. Vaikeuksissa ollut vierailija pääsi silti ajoittain vaarallisesti iskemään, ja Kalle Rönkkö joutui venymään parhaimpaansa torjuessaan Tuomas Kuparisen laukauksen tolpan kautta ohi. Ottelun loppuhetkillä energisesti laidallaan pelannut Chileshe Chibwe loukkasi jalkaansa ja hänen tilalleen tuli lahjakas Chanda Mwaba. Mwaba ei kuitenkaan ehtinyt saada kentällä muutamaa nättiä syöttöä lukuun ottamatta paljoakaan aikaan.

Ottelu päättyi pistejakoon. Toki myös vierailijalle oli mahdollisuutensa voittoon, mutta varmasti anjalankoskelaiset olivat kentältä poistuvista joukkueista tyytyväisempiä tilanteeseen.

Mika Nurmela: ”Meidät otetaan nyt vakavasti”

RoPSin kapteeni Mika Nurmela oli ottelun jälkeen suhteellisen tyytyväinen ja jopa kohtelias vierailijaa kohtaan. ”Meillä oli paikkamme voittaa ottelu, mutta myös MyPa olisi voinut voiton ottaa. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla topparimme eivät saaneet Neemeloa kuriin ja hän oli lähellä ratkaista ottelun. Tauolla kopissa puhuimme asiasta ja Stephen ja ”Sasha” saivat työnjakonsa selväksi. Tämän seurauksena toisella puoliajalla puolustuspeli toimi paremmin. Ottelun lopussa painostimme selvästi, mikä on tyypillistä kotiotteluiden lopussa tasatilanteessa. MyPa kuitenkin puolusti tarkasti ja ansaitsi pisteensä.” ”Nuren” mukaan etelässäkään ei enää lähdetä RoPSia vastaan takki auki: ”Olemme pelanneet itsemme tilanteeseen, jossa meitä osataan jo varoa. Enää ei yllätyksen etua ole puolellamme.”

Saku Puhakainen: ”En ole koskaan nähnyt yhtä vahvaa RoPSia”

MyPan kokenut kärkimies Saku Puhakainen oli tyytyväinen tasapeliin: ”Täytyy sanoa, että en ole vuonna 1995 alkaneella liigaurallani nähnyt yhtä vahvaa RoPSia. Ottelun alussa meillä oli paikkamme, mutta on tunnustettava, että toisella puoliajalla olimme koko ajan jyrän alla. Omakin pelini oli lähes pelkkää puolustamista. Pisteeseen pitää olla todella tyytyväinen, sillä se revittiin taistelemalla. Lähellä oli, ettei täältä olisi jäänyt mitään käteen.”

Valmentajat tyytyväisiä Rovaniemellä

Rovaniemen sateisella Keskuskentällä oli tuiman liigataiston jälkeen tyytyväisiä valmentajia. Tasapeli tyydytti niin MyPan Janne Hyppöstä kuin kotijoukkueen Valeri Bondarenkoakin.

- Ehkä tilanteiden valossa olisimme ansainneet enemmänkin, mutta kyllä tasapeli tyydyttää. MyPa puolusti erittäin tarkasti ja joukkue oli vaarallinen vastaiskuissaan, Bondarenko totesi.

RoPS-luotsi oli pääosin tyytyväinen joukkueensa asenteeseen ja taistelutahtoon, mutta pientä moitittavaakin löytyi.

- Emme olleet hyökkäystilaiteiden viimeistelyssä riittävän aggressiivisia. Saimme kyllä hyvin keskityspalloja laitojen kautta alueelle, mutta ratkaisupaikoissa keskittyminen herpaantui, Bondarenko jatkoi.

MyPan valmentaja Janne Hyppönen myönsi, että joukkue sai tehdä hurjasti töitä ja olla tarkkana loppuun asti saadakseen edes pisteen matkaeväiksi.

- Enpä ole nähnyt näin taitavaa RoPSia vuosikausiin ja pojat kopissa olivat samaa mieltä, Hyppönen kehaisi kotijoukkuetta.

- Tasapeli on aikalailla oikeudenmukainen tulos. Meillä oli vaikeuksia rakentaa peliä RoPSin vahvaa keskikenttää vastaan. Essomba, Nurmela ja Bauer olivat kaikki vahvoja. Hyökkäyspäässä ratkaisevat syötöt pysähtyivät liian usein RoPSin puolustuslinjaan. Puolustuspäässä homma toimi paremmin, Hyppönen totesi ja antoi kiitosta tasoitusmaalin tekijälle Tarmo Neemelolle.

- Tarmo pelasi vahvan pelin, piti palloa hyvin ja antoi lisäksi hyviä syöttöjä, Hyppönen jatkoi.