ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - IFK Mariehamn | Ottelut | Liigacup 2009

RoPS vs IFK Mariehamn
1 3

Tiedot

Ottelupäivä: 28.02.2009
Otteluaika: 13:30

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 72 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Marko Kiistala <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Juha-Pekka Inkeröinen Vaihto ajassa 79 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Kari-Pekka Syväjärvi <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jung-Hyuk Kwon Vaihto ajassa 79 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Janne Turpeenniemi <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jukka Yrjänheikki Maalit Min. 8 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/16.jpg' /><br />Jeferson Pires Varoitukset Min. 49 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/5.jpg' /><br />White Simwanza
Maalit Min. 30 ::<br /> Maalit Min. 40 ::<br /> Maalit Min. 72 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
08MaalitJeferson Pires (1 - 0)
30Maalit IFK Mariehamn (Sasha Anttilainen 1 - 1)
40Maalit IFK Mariehamn (Paulus Arajuuri 1 - 2)
49VaroituksetWhite Simwanza
72Maalit IFK Mariehamn (Sasha Anttilainen 1 - 3)
72Kentälle Juha-Pekka Inkeröinen (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Marko Kiistala (Keskikenttä)
79Kentälle Jung-Hyuk Kwon (Maalivahti)
 Vaihtoon Kari-Pekka Syväjärvi (Maalivahti)
79Kentälle Jukka Yrjänheikki (Puolustaja)
 Vaihtoon Janne Turpeenniemi (Puolustaja)

 Kooste

RoPS jäi voitoitta kotihallissaan

RoPS jäi ilman kotivoittoa Liigacupissa. Viimeisessä kotiottelussaan RoPS oli hampaaton, ja IFK Mariehamn vei ansaitusti pisteet mukanaan Ahvenanmaalle. RoPS lähti otteluun flunssa-aallon rasittamana. Jo ennestään loukkaantumisten supistamasta ringistä puuttui sairauden takia Mika-Matti Maisonvaara, ja Juha-Pekka Inkeröinen pelasi pahasti flunssaisena.

RoPS aloitti ottelun terävästi, ja hyvä alku poiki pian tulosta. Inkeröinen karvasi pallon hyökkäysalueella, pelasi ylösnousseelle Marko Koivurannalle, jonka tarkka syöttö tavoitti Jeferson Piresin. Brassi ampui pallon komealla laukauksella maalin takanurkkaan ohi Gustaf Lånbackan. Ottelua oli pelattu vain 8 minuuttia. Maalin jälkeen IFK pääsi peliin paremmin mukaan. Pekka Lyyskin ryhmä pelasi kurinalaisesti ja prässäsi aggressiivisesti ylhäältä. RoPSin pelinrakentelu meni hätäiseksi paineen alla, ja aloite siirtyi ”saarelaisille”. RoPSin puolustuspelaaminen oli epävarmaa, ja keskialueella etenkin Chanda Mwaba jäi sivustakatsojan rooliin. IFK hallinta tuotti tuloksen, kun Sasha Anttilainen pääsi tasoittamaan ottelun puolen tunnin kohdalla. Maali oli tyypillinen ahtaan hallipelin osuma, jossa pallo pelattiin suoraviivaisesti maalille, RoPS ei saanut purettua, ja Anttilainen löi irtopallon maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin hyvin pelannut Ante Simunac antoi hienon kulmapotkun, ja Paulus Arajuuri pääsi puskemaan aivan vapaasti pallon maaliin. Tilanteessa RoPSin topparit nukahtivat pahasti.

Toiselle puoliajalle IFK vaihtoi kentälle Arsim Gashin. RoPS yritti käynnistää takaa-ajoa, mutta jo aiemmissa peleissä tutut ongelmat vaivasivat. Kentällä oli vain yksi joukkue, eli IFK ja RoPS lauma yksilöitä. Etenkin hyökkäyspelaaminen oli luokatonta. Ainoastaan Echiabhi Okodugha oli ajoittain vaarallinen. Inkeröinen teki kärjessä parhaansa, mutta vaikka hän voittikin kaksinkamppailuja, ei Pires pystynyt taistelemaan kakkospalloista. Whiteson Simwanza pyrki ottamaan keskialueella peliä haltuunsa, mutta hyvätkin yritykset lopahtivat siihen, ettei pelattavissa olevia joukkuekavereita ei löytynyt. Ottelua oli pelattu 72 minuuttia, kun RoPSin puolustus aukesi jälleen helposti, ja Anttilainen tälläsi hienon kuvion päätteeksi pallon maalin takanurkkaan.

Ottelun loppu oli kosmetiikkaa. RoPS vaihtoi vielä K-P Syväjärven maalille. Nuorukainen esittikin pari hyvää torjuntaa ja piti lukemat isäntien kannalta edes kohtuullisen siedettävinä. Pitkään sairastellut Janne Turpeenniemi tuli myös kentälle hakemaan tuntumaa. Otteet olivat teräviä pitkästä harjoittelutauosta huolimatta.

IFK varmisti voitollaan jatkopaikan Liigacupissa. RoPS taas lähtee ensi viikonloppuna varsin sekavissa tunnelmissa kolmen ottelun vieraskiertueelle. Kolmessa Liigacupin kotipelissään RoPS oli vastustajaa perässä. Erityisesti pelitempo on ollut alhainen. Myöskään erikoistilanteiden laatu jäi heikoksi. Vastustajat tuntuivat hallitsevan Ounashallin niksit paljon isäntiä paremmin. Tärkeitä erikoistilanteta hukattiin usein huolimattomuuteen. Pelaajia oli usein aivan liian vähän vastustajan rangaistusalueella, jotta tilanteita olisi voitu voittaa ja päästä maalipaikkoihin.

Lyyski tyytväinen

Pekka Lyyski oli tyytyväinen joukkueensa peliin. Vaihtuvuus IFK riveissä on ollut viime kauden jälkeen suurta ja seura etsii vielä muutamaa uutta pelaajaa.
- Raskas reissu. Olemme viimeksi matkustanee junalla pitkän matkan joskus Ykkösessä Kemiin. Tänään pysyimme aggressiivisuudellamme ottamaan RoPSin taidon pois. Olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja kurinalaisuuteen. Uusi joukkue on omaksunut nopeasti pelitapani. Lyyski oli myös tyytyväinen siihen, että kaikki pelaajat pystyvät keskittymään jalkapalloon.
- Ensimmäisen kerran minulla on ammattilaisjoukkue käsissäni. Viime kausikin mentiin vielä pitkälle amatööripohjalla. Lyyski ei isommin tuuletellut Liigacupin jatkopaikkaa.
- Kyllähän tavoitteet ovat Veikkausliigassa. Pelitavan löytyminen ja joukkueen sisäänajaminen ovat tuloksia tärkeämpiä. Paulus Arajuuri oli samoilla linjoilla.
- Polvivaivojen ja armeijan keskellä on mukava päästä pelaamaan, Arajuuri kertoi polvi vahvasti tuettuna.
- Meillä on porukassa hyvä henki ja joukkue taistelee vahvasti.

Bondarenko manasi asennetta

RoPSin Marko Koivuranta oli pelin jälkeen väsynyt ja hiljainen mies.
- Hävisimme kaksinkamppailut ja kakkospallot. Flunssa on vaivannut minuakin, ja veto loppui toisella puoliajalla. Teimme myös pahoja virheitä puolustuksessa.
Valeri Bondarenko oli puhelias.
- En tietenkään ole tyytyväinen peliimme. Ongelmistamme on turha puhua lisää. Sairastapaukset ja loukkaantumiset ovat kaikkien tiedossa. Bondarenkon mukaan joukkue tarvitsee aikaa pelitavan löytämiseen ja joukkueen yhteen hitsaamiseen. Valmentaja vaati myös kovasanaisesti joukkuettaan pelaamaan ja taistelemaan.
- Erityisesti afrikkalaisten pelaajien asenteessa on parantamisen varaa, Bondarenko puuskahti. RoPSissa testissä olevien Whiteson Simanzan ja Godfrey Chibangan tasosta ja mahdollisuuksista saada sopimus Bondarenko ei osannut sanoa mitään.
- On vielä liian aikaista sanoa heistä mitään.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227